Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Szájer József neve még mindig ott van Schmidt Mária kuratóriumában

Egy éve papíron lemondott a tagságáról.

Az ereszbotrányba tavaly belebukott Szájer József jelenleg is tagja a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának. Ezzel alapvetően nem lenne semmi baj, ha nem kommunikálta volna az alapítvány még tavaly decemberben azt, hogy a politikus lemondott a tagságáról.

A Magyar Narancs vette észre, hogy a volt EP-képviselő és prominens Fidesz-tag Szájer József annak ellenére tagja a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának, hogy az alapítvány az ereszbotrány idején azt közölte, hogy a politikus lemondott tagságáról. Az alapítvány nyilvántartásában nem találni semmiféle tagsági módosítást 2018 óta, és folyamatban lévő eljárásnak sem látni nyomát.

Ráadásul nem ez az első eset, hogy egy alapítvány valótlanságokkal takarózva próbálja benntartani Szájert a kuratóriumi tagjai között. Így tett korábban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány is, amelynek alapítói között megtalálni Orbán Viktor és Kövér László is. Akkor egy fél éves nyilatkozatháborút követően váltották le Szájer Józsefet.

A jelenlegi ügyben a lap megkereste Schmidt Máriát, de a történész nem reagált a Magyar Narancs azon kérdésére, hogy mikor tervezik hivatalossá tenni Szájer távozását.