Hungary
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Szijjártó a Kétfarkú Kutyapártot is kenterbe verő okosságot mondott

Nem sokszor volt min meglepődnöm, ha egy vendéglátóipari egység mosdójába mentem, legutóbb talán az előző évezred végén szaladt fel a szemöldököm, amikor egy szekrény méretű ember elállta az ajtót, mert ott bent valami elszámolási ügy van, ezért azt ordította a várakozóknak, hogy "pisiljetek a kezetekbe".

Hát, Ceske Budajovicében – ahol a hétvégén az Index is futott egy félmaratont – semmi ilyesmi nem történt, mondjuk a söröző is civilizáltabb volt, mint a fenti történetben, de a mosdóban így is felszaladt a szemöldököm. Erre:

Igen, a Mézga család Maffiástól, Blökistől ott virít a kézszárító felett. Nem is egy magyar rajongó nyomott fel valami retrómatricát, a felirat ugyanis cseh. Sajnos valaki kicsit már lekapargatta, de jól látszik, hogy bizony a Mézga család a Vsetín jégkorongcsapatának szurkol. 

Mézgáék keresve sem találhattak volna jobb klubot: története alapján a Vsetínnek egykor három tengere volt, rettegték a legnagyobbak is, de aztán majdnem megsemmisült, és ma is megvan ugyan, de régi fényét már nem nyeri vissza.

Az 1905-ben Vsetín Sportovní Klubként indult, de sok névváltozáson átesett csapat a cseh élvonal legeredményesebbje: hatszor nyerte meg az Extraligát, méghozzá ebből ötször zsinórban, 1995-1999 között, aztán 2000-ben becsúszott egy csúfos második hely a 2001-es újabb bajnoki győzelem előtt. Aztán jött Mohács, a zöld-sárgák megtörtek, pénzügyi gondok miatt 2007-ben már nem is indultak, aztán újraalakultak, most a másodosztályban játszanak, VHK Vsetín néven, az újabb bajnoki cím reménye nélkül.

Kutattam a matricát, de máshol nem bukkantam a nyomára. Mézgáék jelenléte Csehországban egyébként annyira nem is meglepő, nagy karriert futott be a sorozat annak idején, sőt, három éve Prágában Aladárék kalandjai nyomán egy musicalt is színpadra vittek, a beszámolók szerint nagy sikere volt.

Football news:

39-year-old belezoglu is the first player in the history of the Turkish championship to score in four decades
Watch your language when you talk about Florence. The poor are also robbed. Fiorentina fans responded to Ribery
Manchester United and Manchester City will compete for Coulibaly and Skrinjara
Juventus and Manchester City are the leaders in the fight for Adam Traore
Pep Guardiola: I Want Messi to stay in Barcelona
Kike Of Setian: Of course, we can win the championship. This is evidenced by facts and mathematics
Bartomeu on Messi: We have to renew the contract. Leo told me that he wants to finish his career at Barca