Hungary

Szijjártó a nizzai késes támadásról: „Európa, ébresztő!”

A külügyminiszter szerint a mostani támadások a hagyományos európai életformát akarják megsemmisíteni.

„Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek" – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter a közelmúlt eseményeből választott ki néhányat: szerinte ilyen törekvés volt a Párizs elővárosában történt tanárgyilkosság, az október 29-én történt Nizzai késes merénylet, illetve a pápa szobrának meggyalázása.

Szijjártó posztjában ébredésre szólítja fel "Európa döntéshozóit", egyúttal arra kér mindenkit, hogy ne hagyja magát.

Bejegyzésének különös pikantériája, hogy a Lengyelországban kirobbant abortuszellenes tüntetések szétveréséről egy szót sem szólt benne.

Nizzában október 29-én délelőtt történt késes támadás, három ember vesztette életét. A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az áldozatok egyikét a merénylő lefejezte. A város polgármestere arról beszélt, hogy a nizzai Notre Dame bazilikában talált áldozattal is hasonlóan végeztek.

Franciaországban október 16-án történt legutóbb ilyen jellegű támadás, akkor egy csecsen fiatal egy párizsi elővárosi iskola oktatóját fejezte le, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákjainak.

Football news:

Manchester United faces a fine of up to 15 million pounds if the club pays hackers
Levandowski has 70 goals in 61 games for the club since the start of last season. Ronaldo and Immobile have 46 goals each
Klopp's 1-1 draw with Brighton: a Difficult period for Liverpool. Proud of the lads
Jay-Z is now a partner at Leeds. This was marked by the coolest graffiti artist who drew Rashford and Klopp
The presidential candidate of the leopards Freixo: Not worth returning Neymar. He did not respect the club
Jota has 8 goals in his last 8 games for Liverpool
Powerful cyber attack on Manchester United: hackers blackmail, and the state threatens a fine (up to 18 million) for leaking data about fans