logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Sztáredző helyett ő lett a Barca új trénere

Barcelona — A Spanyol Szuperkupa-elődöntőben elszenvedett vereség után elveszítette a bizalmat Ernesto Valverde (55), a Barcelona vezetősége úgy döntött, felbontja a spanyol futballtréner szerződését. Utódjáról több pletyka látott napvilágot, napokig befutónak számított a klub ikonja, Xavier Hernández (39) és az angol Tottenhamtől távozott argentin Mauricio Pochettino (47). Ám meglepetésre a „nyertes” Quique Setién (61) lett.

Ernesto Valverdét a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében elszenvedett vereség után küldték el /Fotó: Shutterstock

(A legfrissebb hírek itt)

A játékosként, majd edzőként is évtizedek óta a spanyol futballban dolgozó, háromszoros válogatott korábbi játékos nem nagy név a szakmában. Pályafutása jelentős részében a Racing Santanderben focizott, de megfordult az Atlético Madridban és a Levantében is. Edzőként szintén részt vett a santanderi gárda munkájában, ám sikertelensége miatt évekig alsóbb osztályokban edzősködött. 2015 óta dolgozik újra az élvonalban, akkor a Las Palmast irányította. Legutóbb a sevillai Real Betisnél volt tréner – a szakember vezetésével 2018-ban idegenben verte 4-3-ra a gárda a Barcelonát.

Az akkori siker után az ellenfelet és ászát, az argentin Lionel Messit (32) is dicsérte.

Egyetlen játékost ismerek, aki képes egymaga eldönteni mérkőzéseket, ő Messi. Egy ilyen játékos tudja, mit tegyen a pályán, semmit sem kell mondani neki. Természetes mellette van másik tíz fontos ember, akik pontosan tudják a feladatukat, ez adja a Barcelona alapját. Ha meccseket dönt el Messi, ha nem, a lényeg, hogy ez az egyensúly meglegyen .

– mondta Setién, akinek szavaiból már akkor kivehető volt, szívesen dolgozna a Barcánál.

Az edzőváltás a pályán vélhetően hamar észrevető lesz, hiszen a sokkal biztonságosabb játékra törekvő Valverdével szemben az új tréner szeretne komolyabb nyomást helyezni az ellenfelekre, gyors letámadásokkal, több kulcspasszal. Setién 2022. június 30-ig szóló megállapodást írt alá a bajnokság jelenlegi listavezetőjével, de szerződése szerint a klub fél év múlva kötelezettség nélkül felbonthatja a megegyezést.

Mezt kapott

A 2018-as Barcelona–Betis találkozó után a hazaiak középpályása, Sergio Busquets (31) egy aláírt mezzel ajándékozta meg Setiént.

„Quiquének csodálatom jeléül, a futball iránti elkötelezettsége és látásmódja miatt. Ölelés”– írta a mezre akkor a játékos, aki vélhetően tárt karokkal fogadja az új trénert.

Themes
ICO