Hungary

Támogatják a vállalkozóvá válást

Már több mint ötezren igényeltek mintegy 4,5 millió forintos tőketámogatást a vállalkozói létre ösztöntő programban. Csaknem 90 százalékuk támogatásban is részesült, érdemben segítve ezzel az önfoglalkoztatóvá válást Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor jelezte: az összesen 40 milliárd forintból megvalósuló program nagymértékben hozzájárul a fiatalok és az álláskeresők hosszabb távú munkába állásához. A 30 év alatti pályázók két régióban, Nyugat-Dunántúlon és Észak-Magyarországon még jelentkezhetnek a kiírásra – olvasható az ITM honlapján a tárca közleményében.   

Nyáron, azaz 2020. június–augusztusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 214 ezer fő volt a KSH adatai szerint. Közülük 48 ezren tartoznak a 15-24 éves korosztályba.

A program segítségével 2022-ig mintegy 8000 vállalkozás jöhet létre a kevésbé fejlett térségekben, csaknem ezer pedig Közép-Magyarország régióban. A támogatási keret mintegy 3000 vállalkozás létrehozását segíti a 30 év felettiek, és hozzávetőlegesen 6000-ét a 30 év alattiak körében. Támogatási kérelmet kizárólag a benyújtás előtt legfeljebb három hónappal korábban alakult vállalkozások adhatnak be. A Magyar Államkincstár 60 napon belül elbírálja a beérkezett kérelmeket, és kedvező támogatói döntés esetén kifizeti az igényelt összeg felét.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid are an aging team. They need new players if they want to reach their previous heights
ISCO could move to Sevilla in January. Lopetegui is personally Interested
Bilyaletdinov about the Champions League: Loco can leave the group. Unmotivated Bayern can be beaten in the 6th round
Zlatan Ibrahimovic: I Thought about retiring, but I wanted to change the mentality of Milan
Vasco da Gama sports Director: Balotelli will be like Maradona for us
Real Madrid won't buy Mbappe in the summer of 2021 due to the crisis (Le Parisien)
Ibra scores in 39, Buffon drags in 42, Ronaldo has no plans to finish. Is football really getting old?