Hungary

Tényleg könnyű volt idén az érettségi? Az AKG-sok eredményei már megvannak

Országos érettségi eredmények még nincsenek, de az Alternatív Közgazdasági Gimnázium már közzétette az eredményeit. Ott 13 éve nem szereztek ilyen jó jegyeket a végzősök.

Már a vizsgák során fel-felmerült, hogy idén esetleg kicsit könnyebb teszteket kaptak az érettségizők, hogy a pandémia miatti online oktatás kedvezőtlen hatásai ne érvényesüljenek az esetleges rosszabb jegyekben. Több tesztről volt a tanárok is és diákok véleménye is az, hogy a szokásosnál, vártnál egyszerűbb feladatokat tartalmaztak.

Hogy ez valóban így volt-e, azt nem lehet egyelőre kijelenteni, már csak azért sem, mert nincsenek még meg az országos átlageredmények. Van néhány iskola, például a budapesti AKG, amely viszont már nyilvánosságra hozta a saját diákjai eredményeit. Az AKG-ban mindig jobbak szoktak lenni az eredmények, mint az országos átlag, de a könnyű volt-e kérdésre adhatnak egy sejtést az adatok, ha ugyanennek az iskolának a korábbi adataival vetjük össze a mostani jegyeket.

Az AKG-ban idén májusban-júniusban összesen 290-en vizsgáztak. A gimnázium összesítése szerint a végzősök zöme ötnél jóval több tárgyból érettségizett: az előrehozott és a szintemelő vizsgákat is beleszámítva 33-an hat, 36-an hét, 17-en nyolc tárgyból érettségiztek, négyen pedig kilenc tárgyból készültek fel a vizsgára.

A hétosztályos tagozaton az érettségi jegyek átlaga 4,74, a százalékos eredményeké pedig 82,8 – a hetven végzős közül 57-en kitűnő vagy jeles érettségi bizonyítványt szereztek. Emelt szinten a legmagasabb pontszámok egyébként angolból, informatikából és gazdasági ismeretekből születettek, középszinten szintén angolból – ebből a tárgyból 96,2 százalék volt a vizsgázók átlageredménye. Az öt évfolyamos tagozaton is hasonlóak az eredmények: az érettségi jegyek átlaga 4,74, 31 közül 23 diák érettségi bizonyítványa lett kitűnő vagy jeles.

Az AKG-ban 2008 óta nem születtek ilyen jó átlageredmények az emelt szintű érettségin, a középszintű érettségin pedig az idei a második legjobb eredmény.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Football news:

Milan is close to signing 16-year-old winger Parma Traore for 1 million euros
Herkus about Krykhovyak in Krasnodar: It is a great success to get such a player. He will prove himself brilliantly
Pochettino lost 23% of matches at PSG - the worst result under the Qataris
The more the fly spins in the web, the more entangled it becomes. Here is how Belarusian officials and coaches persuaded the athlete to go home
Ronaldinho on Messi's victory at the Copa America: This is the only thing that he lacked. I am very happy for him
Mikel Arteta: Jaka stays. He is a key Arsenal player
Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow