Hungary

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Szerdára ismét másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedd esti felhőszakadás és viharos szél Bács-Kiskun megyében több helyszínen okozott vezetékszakadást és oszlopok is kidőltek, de szerda estére várhatóan minden helyszínen helyreáll az áramszolgáltatás, közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

A közlemény szerint az üzemzavar elhárításán az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai külső vállalkozók bevonásával folyamatosan dolgoznak.

Délelőtt Kecskeméten még 1500, Cegléden 244 ügyfélnél volt áramszünet, a környező települések közül Albertirsán és Lajosmizsén néhány tucat fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

A javítás folyamatos, az esti órákra várhatóan mindenütt megszűnik az üzemzavar, és helyreáll a villamosenergia-szolgáltatás.

A katasztrófavédelem a Facebookon megerősítette, hogy a vihar főleg az ország Dunától keletre fekvő részein okozott gondot, a legtöbbször Bács-Kiskun megyében kérték a tűzoltók segítségét viharkárok miatt, de Hajdú-Bihar és Heves megyében is sokszor hívták az ügyeleteket elöntött pincék, kidőlt fák és megbontott tetők miatt.

A tűzoltóknak több mint kétszázhetven esetben kellett beavatkozniuk.

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy a szerdai nap folyamán Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye területére másodfokú, míg Békés és Zala megyében elsőfokú riasztást is kiadhatnak felhőszakadás miatt.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja szerint a Balaton nyugati medencéjénél továbbra is másodfokú viharjelzés van érvényben. Ilyenkor fennáll a magas és hosszú hullámok veszélye, a láthatóság csökken, csónak és vitorlás egyáltalán nem közlekedhet a vízen. A Balaton többi részén, valamint a Fertő-tónál és a Tisza-tónál elsőfokú a viharjelzés. 

Football news:

Giggs on bale at Tottenham: Now we can see him play every week
Tottenham loan Vinicius from Benfica. He was the top scorer last season in Portugal
Hudson-Audrey wants to move to Bayern. The club has been trying to sign him since January 2019
Neuer on winning the German super Cup: scoring 3 goals is always impossible. Fortunately, Kimmich scored
Vasin's agent that the ex-coach of Khimki Gunko refused the player: I don't know anything about it. Maybe he was offered a taxi driver
Shomurodov will sign a 4-year contract with Genoa. Medical check - up-on Friday
Vinicius was offside, but the ball was last touched by a Valladolid defender. Ex-referee Andujar Oliver on Real Madrid's goal