Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

További 120 ezer embert hívnak be katonai szolgálatra Oroszországban

Ez a lépés független a részleges mozgósítás keretében besorozottaktól.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

További 120 ezer ember hívnak be sorkatonai szolgálatra az oroszok – írja a brit védelmi minisztérium. Ez az intézkedés a rendszeres, orosz őszi sorozási turnus részét képezi (Oroszországban ősszel és tavasszal hívják be az újoncok turnusait, félévente olyan 120-130 ezer embert katonai szolgálatra – a szerk.).

(1/4) On 30 September 2022 Russian President Vladimir Putin signed an order for the routine autumn conscription cycle, which aims to train 120,000 conscripts. These conscripts are legally not permitted to be deployed outside of Russia. pic.twitter.com/d9xp2RVK9I

— Ministry of Defence �������� (@DefenceHQ) October 4, 2022

Elméletben ezeket a katonákat nem lehetne Oroszország határain kívül alkalmazni, ám hogy mi képezi Oroszország határait az egy olyan kérdés, amire per pillanatban a Kremlben sem tudnak válaszolni, ugyanis egyelőre még nem született döntés arról, hogy az annektált területeket milyen határok között is tagolják be az országba.

Az őszi turnus kiképzése a megszokottnál egy hónappal később, november elsején veszi kezdetét, ami arra utalhat a brit védelmi tárca szakértői szerint, hogy Moszkva egyre nehezebben képes nagy katonatömegek kiképzését és felszerelését megoldani.