Hungary

Tragikus mentés egy strandon: 11 ember megfulladt Egyiptomban

Egy fiatal fiút próbáltak megmenteni, mindenki meghalt.

Tizenegy ember vízbe fulladt Észak-Egyiptomban a Földközi-tenger egyik veszélyes partszakaszán, ahol a sziklák között sebesen áramlik a víz. A helyi turisztikai hivatal beszámolója szerint a végzetes eset Alexandria egyik strandján történt, ahol egy fiatal fiú a vízbe szaladt, majd fuldokolni kezdett. Egy férfi sietett segítségére, de őt is elragadta a víz.

Ezután egy csoport kilenc tagja szaladt a tengerbe, hogy megmentse a fuldokolókat, de mindannyian meghaltak - mondta Dzsamál Rasad vezérőrnagy.

A helyi katasztrófavédelem hat holttestet emelt ki a vízből, a többiek után még kutatnak.

Az Alexandria közeli strandok népszerűek, azonban jelenleg a koronavírus-járvány miatt zárva vannak, életmentők sincsenek a parti őrhelyeken.

A csoport tagjai kora hajnalban mentek ki a tengerparti strandra, mert attól tartottak, hogy a rendőrök, akik vigyázzák a járvány alatti tilalom betartását, elkapják őket - derült ki a hatósági beszámolóból.

Az egyiptomi Palm Beach veszélyes partszakaszáról ismert. A helyi sajtó szerint itt minden évben sokan a vízbe vesznek, mert nagyon erősek az áramlatok, és sok a szikla. 2018-ban 21-en haltak meg. Számos parlamenti képviselő többször is követelte már az itteni strandok bezárását.

Football news:

Barcelona believes that Messi will be fit for the 1/4 final of the Champions League, despite being bruised in the match against Napoli
Nagelsmann on rejecting Real Madrid in 2018: I Didn't think going there was the right move
Ole Gunnar Solskjaer: We will see a better Pogba in the coming seasons. He is approaching the peak
Lothar Matteus: Bayern need to make a lot of mistakes to lose to the current Barca
Pedro said goodbye to Chelsea: it Was an honor to play for the club and be a member of a big family
Tammy Abraham: Lewandowski is the best striker in the world
Dinamo Brest will play Astana, Celtic will play CR Reykjavik in the 1st round of Champions League qualification