Hungary

Trump golfozni ment a koronavírus-járvány közepén

Miközben változatlanul az Egyesült Államokat sújtja legjobban az új típusú koronavírus-járvány, és a regisztrált fertőzöttek száma már 1,6 millió fölött jár, az áldozatoké pedig a 100 ezerhez közelít, Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, hogy kiruccan Floridába golfozgatni egy kicsit.

Trump az elnöksége alatt is  golfozni ment, amikor csak tehette, leginkább a saját birtokaira. Ez már nagyon sok millió dollárjába került az amerikaiaknak, de különösebb botrány nem lett belőle soha. Pedig ez különösen érzékeny téma, legalább Trump, mikor még csak reality műsorvezető és üzletember volt, rendszeresen támadta elődjét, Barack Obamát, amiért az bármikor is golfozni merészelt.

2014-ben például azt írta, hogy az ebola járvány miatt Obamának egy fontos találkozója lenne, de ő mégis inkább golfozni megy!

 Szintén 2014-ben arról írt, hogy:

El tudják hinni, hogy hiába a rengeteg probléma és nehézség, amivel az Egyesült Államoknak szembe kell néznie, az amerikai elnök Barack Obama golfozással töltötte a napot. Rosszabb, mint Carter.

Bár az Egyesült Államokban úgy tűnik, hogy némileg javul az új típusú koronavírus által okozott járvány, közel sem lehet azt mondani, hogy megoldódott a helyzet, és biztosan nagyobb probléma megoldása vár most rájuk, mint amikor Trump 2014-ben szóvá tette Obama golfozását.  

Ennek ellenére szombaton arról számolt be több amerikai lap is, hogy reggel Trump teljes szerelésben golfozni indult, március 8. óta először. Az is kiderült, hogy Trump egyedül ült a golfkocsijában, ugyanakkor három partnerrel, maszk nélkül játszott.

Az talán csak puszta véletlen, hogy Dr. Deborah Brix a pénteki koronavírus-járványról szóló központi sajtótájékoztatón külön kiemelte, hogy a hétvégén mindenki nyugodtan mehet golfozni.

A Fehér Ház Trump floridai golfprogramja mellett azt is közölte, hogy az elnök szerdán személyesen is ellátogat a SpaceX első, emberi missziójára. Ez lesz kilenc éve az első alkalom, hogy Amerikából indul útra az űrbe űrhajós.

Football news:

Alaba on talks with Bayern about a new contract: we don't have a deadline. While everything is calm
Kaloshin returned to Akhmat after a loan at torpedo
Juve want Barcelona to include Alenya, Puig or Trinkau in the deal for Pjanic
Edgaras Jankauskas: MLS pays for the name, not for what you do on the field
Dzyuba leads the national team and Zenit and ensures the result. Ozdoev about a teammate
Ter Stegen wants to receive 10 million euros a year. Barcelona offers 6.3 million plus bonuses
In Serie A, after the restart of the season, they will play every day