Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Új emojik jönnek a telefonjára, számítógépére

Minden évben újabb rajzos jelekkel, képszavakkal bővül az emojik cseppet sem szerény kínálata. A Unicode Consortium a jövő évi aspiránsokból tett közzé néhányat.

Úgy tűnik, a tervezők fantáziája kiapadhatatlan, ha új emojikról van szó, minél több érzelmet, fogalmat próbálnak kifejezni ezekkel a kis jelekkel. A téma gazdája, a nonprofit Unicode Consortium nyilvánosságra hozott néhány újabb ötletet, azonban az még nem biztos, hogy valamennyi el is jut majd a felhasználókhoz.

©

Az emojis javaslatokat minden évben, április 15. és augusztus 31. között nyújtják be, és ezek közül választják ki a legjobbakat. Az új emojikra – előre meghatározott kritériumok alapján – olyan nagy vállalatok szavaznak, mint az Apple, a Google, a Microsoft vagy az Emojipedia.

A jövő évi aspiránsok között van például szív két új színopcióval, remegő arc (amit többek között a földrengés szóval jellemeznek), illetve határozott visszautasítást mutató kéz. Megjelenik még a gyömbér, a legyező, illetve hangszerként a rumbatök, sőt a szimbólumok közül a wifi, azaz a vezeték nélküliség.

Miután hivatalossá válnak az új hangulatjelek, mind az Apple-nek, mind a Google-nek hozzá kell adnia ezeket a platformjához, és könnyen előfordul (némi zavart keltve), hogy ezt nem egy időben teszik. A jövő évre szánt, jóváhagyott hangulatjelek a Unicode 15.0 kiadásával, 2022 szeptemberében várhatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.