Hungary

Új lakás, építkezés, felújítás? Felejtse el! Egekben az árak

2021. év január-május hónapban előre nem látott áremelkedések voltak tapasztalhatók az építési piacon: a betonért tizenhat, a hőszigetelő anyagokért ötvenöt, a faanyagokért kilencvenhárom százalékkal kellett többet fizetni. A Növekedés.hu cikke szerint az építőipari szereplők két számjegyű áremelkedésre számítanak a lakáspiacon.

Új lakás, építkezés, felújítás? Felejtse el! Egekben az árak

Fotó: pixabay.com

Kiss Gábor, a lakóparkok építésével foglalkozó Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója szerint a tavalyi stagnálás után idén biztosan emelkedni fognak az ingatlanárak is, ő két számjegyű, legalább tíz százalékos emelkedést vár az értékesítési árakban – írja a 24.hu.

A budapesti új építésű piacon most bruttó 972.000 Ft az átlagos négyzetméter ár. A következő egy évben 1.050.000 – 1.100.000 Ft /m2 bruttó érték várható. És bár az egymillió forintos négyzetméterár egy komoly lélektani határnak tűnik, amiről azt tartják, hogy felette elfogy a fizetőképes kereslet, a budai oldalon a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez így nem igaz, ráadásul költség oldalról nagyon nagy nyomás alatt van a lakáspiac, lehetetlen elkerülni az áremelést.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

Football news:

Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow
Umtiti agrees to leave Barca, but only to a club from the Champions League or claiming the title
Sassuolo is ready to give Locatelli to Juve on loan for 5 million euros with an obligation to buy out at least 30 million
Sofia Pozdnyakova: It's more fun with the audience, the excitement wakes up. But we do not have such a popular sport as football or figure skating. We are used to it
Gilmore is the future of Chelsea. There is an elite pass, speed, and experience will gain in Norwich
Bologna signed Arnautovich. The forward of the Austrian national team was Interesting to Dynamo
Inter may sign Pjanic to replace Brozovic. Marotta was in contact with the Barca midfielder