Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Újabb rekord dőlt meg az előválasztási részvételben

Az utolsó előtti napon 102 ezren voksoltak.

Személyesen, a sátraknál 78 471, online pedig 23 525, vagyis összesen 101 996 ember szavazott az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó előtti, pénteki napján, ezzel megdőlt a keddi rekord. Akkor közel 97 ezren voksoltak a versenyben maradt két miniszterelnök-jelölt valamelyikére.

Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre hat nap alatt 543 585-en szavaztak.

Tovább emelkedett azoknak a száma, akik az első fordulóban nem vettek részt, a második során azonban sikerült őket megszólítani: péntek estére már 166 ezren voltak.

Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával.

Az előválasztás szombat estig tart. Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban állók videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat, akkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója. Az online szavazatokat fizikailag is rögzítik.

A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat szombat éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből Budapestre, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható.

Az előválasztás utolsó napjára összeszedtük mindazt, amit az elmúlt héten megtudtunk a miniszterelnöki aspiránsok céljairól, vitakészségéről, az őket támogató szervezetekről, és arról, mennyire tudják sárdobálásban is felvenni a harcot a Fidesszel. Olvassa el itt: