Hungary

Ukrán külügyminszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Dmitro Kuleba arról beszélt, hogy nyitottak a problémák megoldására, a diplomácia ugyanis a hosszú távú célokról szól.

Az ukrán kormány továbbra is „mélyen csalódott” amiatt, hogy Budapest „nyíltan beavatkozott” az ország belső ügyeibe, mégis nyitott arra, hogy rendezze nézeteltéréseit Magyarországgal – közölte Dmitro Kuleba külügyminiszter az UrduPoint szerint.

A tárcavezető azt mondta, az eset „felháborító”, a diplomácia azonban a hosszú távú célokról szól. „Készen állunk arra, hogy előmozdítsuk a kapcsolatunkat Magyarországgal a meglévő problémák tisztázása érdekében. De csak akkor, ha ez kölcsönös tiszteleten és az országok nemzeti érdekének tiszteletben tartásán alapul” – jelentette ki sajtótájékoztatóján.

Az ukrán kormányt legutóbb az háborította fel, hogy az ottani önkormányzati választás előtt a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjei és Babják Zoltán beregszászi polgármester melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyarokat., de volt olyan politikus, aki a helyszínen buzdított erre.

Válaszul az ukrán külügy bekérette a magyar nagykövetet, majd kitiltott az országból két magyar kormánytagot. Erre reagálva Szijjártó az EU- és NATO-integráció blokkolásával fenyegette meg Kijevet.

Football news:

Modric on Real Madrid: We are missing just a little bit. We will get better and have a good season
Joel Matip: Atalanta is a threat to any team in Europe
Zidane on Real Madrid without Ramos: We must correct the statistics of games without him. We understand how difficult it will be
Pep Guardiola: Manchester City are not obsessed with the Champions League. We want to perform as well as possible
Lazio may sell Alberto due to criticism of the club. Juve, Inter and Everton are Interested in the midfielder
Messi is getting old. Barcelona must think about the future. That’O suggested Catalans sign Mbappe and Mukoko
Hans-Dieter flick: it can be very uncomfortable To play against Salzburg