Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Változik a közlekedés a Magyarország–Németország mérkőzés miatt

A Magyarország-Németország UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés miatt változik a közlekedés a Puskás Aréna környékén június 11-én, szombaton 18.15 és 23.30 között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleményében azt írja, a Magyarország–Németország mérkőzés miatt a stadion környékén korlátozott lesz a parkolás, ezért arra kérnek minden szurkolót, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, valamint azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

 

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. De gyalogosan nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Közúti közlekedési változások

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel közelítsék meg a stadiont.

A Puskás Aréna megközelítésére az M2-es és az M4-es metróvonalakat, valamint az 1-es villamost javasoljuk, amelyek a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekednek.

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18.15 és 23.30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen.

  • A 30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót. 
  • A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibuszok terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79M trolibusz vonalán.
  • A 77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton, a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.
  • A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.
 

Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.