Hungary

Váratlan fordulat: törölte Hamilton büntetőpontjait az FIA

Meglepő fordulat történt Lewis Hamilton Orosz Nagydíjon kapott büntetése ügyében: az FIA a Mercedes által szolgáltatott új információkra hivatkozva utólag törölte a büntetőpontjait – írta az M4sport.hu.

Maradt még egy csavar Lewis Hamilton szocsi délutánjában a futam leintése utánra is. Az FIA órákkal az eredményhirdetés után bejelentette, törli a brit azon 2 büntetőpontját, amit a versenyt megelőzően szabálytalan módon elvégzett rajtgyakorlataiért osztott ki neki, a futamon kapott két 5 másodperces időbüntetés mellé.

A szövetség újravizsgálta az esetet, és Hamilton helyett a Mercedesre szabott ki büntetést: 25 ezer eurót kell fizetniük.

A pálfordulás hátterében az áll, hogy az FIA új információkat kapott, mégpedig magától a Mercedestől. Ezek alapján arra jutottak, a szabálytalanságért az istállót is felelősség terheli.

A bírák a csapattól azt az információt kapták, hogy a 44-es rajtszámú autó vezetőjét a csapat utasította arra, teljesítsen rajtgyakorlatot a nem megfelelő helyről. Ezt megerősítette a bírák által visszahallgatott rádiózás a csapat és a versenyző között. Ezen információra alapozva a bíróság módosítja a 46-os dokumentumba foglalt döntését, törli a büntetőpontokat, és helyette 25 ezer eurós pénzbírsággal sújtja a Mercedes-AMG Petronas-csapatot”

– idézte a FIA indoklását a sportcsatorna.

A Mercedes nem véletlenül mártotta be saját magát. Hamilton a vasárnap kapott két büntetőpontjával 10-re növelte pontjai számát, és ezzel 2 egységre volt az egy versenytől való eltiltástól. Azzal, hogy a csillagosok meggyőzték az FIA-t, hogy a büntetés őket illeti, megmentették versenyzőjüket attól, hogy a következő négy nagydíjhétvégén akár csak egy kisebb szabálysértéssel is egy futam kihagyása fenyegesse őt.

Hamiltonnak így újra csak 8 büntetőpontja van, és nagyobb biztonságban érezheti magát. Két tavaly kapott pontja november 17-én, a Török Nagydíj után évül el.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi