Hungary

Varga Judit átadta az új börtönszárnyakat, amik megszüntethetik a börtönzsúfoltságot

DVAST20200713012

Tíz büntetés-végrehajtási intézetben 2750 új férőhelynyi bővülést és a börtönök túltelítettségének megszűnését jelentette be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben adta át azokat az új intézeti épületszárnyakat, amelyek

A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület összesen 25 950 m²-rel bővült. Az új körletek mindegyike rendelkezik fürdő-, foglalkoztató- és egészségügyi helyiségekkel, személyzeti irodákkal. A zárkák három, illetve hat fő befogadására alkalmasak, a háromfős zárkák alapterülete 12,5 m², a hatfős zárkáké 25,5 m².

Az elkészült beruházások a BvOP közleménye szerint a büntetés-végrehajtási intézetek túltelítettségét száz százalék alá csökkentik, várhatóan szeptemberre.

Varga Judit még januárban – nem sokkal azok után, hogy Orbán Viktor nyilvánosan bírálta a börtönkártérítéseket – nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezte a kormányt, hogy szeptember végéig számolja  fel a börtönök túlzsúfoltságát. Azt, hogy pontosan miért járhat kártérítés a túlzsúfolt börtönökben a fogvatartottaknak, ebben a videóban magyaráztuk el :

Miért kell fizetnünk bűnözőknek?

 Borítókép: Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Varga Judit igazságügyi miniszter, Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, és Németh Éva, ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka (b-j) a büntetés-végrehajtási Intézet új épületszárnyának átadásán 2020. július 13-án. Az ország tíz büntetés-végrehajtási intézetében 2750 új férőhely létesült. MTI/Vasvári Tamás

Football news:

Lille acquired 20-year-old forward David from Gent. He is the best sniper of the CONCACAF Cup
Rummenigge on Tiago's departure: If someone offers a fair amount for him, we will work
Juve can offer Arsenal for Lacazette Douglas Costa
Gasperini on Neymar: One of the world's strongest players. He will create problems for any opponent
Tuchel on crutches went to the Champions League match with Atalanta
Chelsea want to sign Ajax defender Tagliafico. He is seen as an alternative to Chilwell
Tottenham signed the midfielder Højbjerg and sold to Southampton Walker-Peters