Hungary

Véletlenül virális mémet gyártott Dolly Parton

Oké, a kép nyilván segített, de ha esetleg így sem találta ki, akkor eláruljuk, hogy természetesen a Plague Inc. névre hallgató világjárvány-szimulátorral. A játék az elmúlt pár évben nem sok vizet zavart, most viszont megint drámaian megnőtt a népszerűsége, Kínában pedig

jelenleg egészen konkrétan ez a legkelendőbb alkalmazás.

A játékot fejlesztő Ndemic Creations pénteken Twitteren arról írt, hogy a honlapjuk és a szervereik egyszerűen nem bírják a hirtelen rájuk zúduló embertömeget. Az egészben amúgy kétségtelenül az a legröhejesebb, hogy a Steamen éppen egy csomó játék le van árazva a kínai újév miatt, köztük a Plague Inc. is, ami a jelenlegi helyzetet figyelembe véve elég szerencsétlen együttállásnak tűnik.

173-h650

A játék egyébként meglepően komplex járványmodellt használ, ami egy csomó dolgot figyelembe vesz, szóval az is lehet, hogy az emberek csak a helyzet súlyosságát próbálják meg felmérni. A fejlesztő mondjuk ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ebben az esetben inkább az egészségügyi hatóságokhoz forduljanak, mert a Plague Inc. mégiscsak egy videójáték, a koronavírus meg nagyon is valóságos.

Ezek után csak reménykedni merek benne, hogy a jövő kedden megjelenő Warcraft III Reforged eladásait nem az fogja megtolni, hogy egy modder már az első nap megcsinálja a legendás "The Culling" névre hallgató küldetés kínai verzióját.

A koronavírusról szóló cikkeinket itt tudja elolvasni.