Hungary

Vesztegzár Litvániában

Karantént vezettek be hétfőn Litvánia területének egyötödén, mert a 60 helyi önkormányzatból tizenkettőben számottevően megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma. A vesztegzárról szóló rendelkezés két hétig lesz érvényben, a vilniusi kormány ezt követően dönt a további lépésekről – írta a távirati iroda. 

Aurelijus Veryga litván egészségügyi miniszter azt mondta: a járványhelyzet romlása miatt karantént vezetnek be további nyolc helységben, köztük az ország három legnagyobb városában, így a Vilniusban, Kaunasban és Klaipedában is, de ezeken a településeken szerdától. 

Emmanuel Macron francia elnök egyik munkatársától kaphatta el a koronavírust.

A karantén idején a lakosoknak otthonukon kívül maszkot kell viselniük. A hatóságok korlátozzák a közlekedési eszközök forgalmát, és csupán a munkahelyre, az üzletekbe, a gyógyszertárba és az egészségügyi intézményekbe történő utat engedélyezik. Minden tömegrendezvényt lemondtak. A lakáson kívül öt embernél többen nem gyűlhetnek össze, kivételt ez alól egy család tagjai képezhetnek. Csupán azok a bevásárlóhelyek üzemelhetnek, ahol tíz négyzetméteres terület áll rendelkezésre minden egyes vásárló számára. A cégeknek javasolták a távmunka bevezetését.

Az elmúlt 24 órában Litvániában rekordszámú, 766 újabb igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A balti országban összesen 10 949 igazolt koronavírusos esetet tartanak nyilván. 

Football news:

Davis is named the best player in Canada in 2020
Iker Casillas: Zidane is great. He has earned the right to coach Real Madrid
Gattuso on Napoli: Almost lost to AZ, although they could have reached the playoffs
Mikel Arteta: Arsenal in the Premier League are not as formidable in attack as in the Europa League
Roma have 4 wins in 5 rounds of the Eurocup season for the first time
Soboslai could move to Leipzig in the winter if Salzburg fail to qualify for the Champions League play-offs. The midfielder is also of Interest to Bayern
Bale has 200 career goals. He hasn't scored in European competition for 2 years