Hungary

Veszteséges a tömegközlekedés Budapesten

Ritkán fordult elő eddig, hogy a budapesti közösségi közlekedés szervezője és központi cége, a BKK veszteséges lett volna, de most megesett.

A közzétett beszámoló szerint 4,7 milliárd forint mínuszt hozott össze a cég - írja a hvg.hu. Ilyen magas veszteség még nem volt a fővárosi önkormányzati cégnél.

Az indoklás szerint "a veszteség alapvetően két tényező következménye: egyrészt a kudarcba fulladt e-jegyrendszer veszteségéből 6,1 milliárd forint 2019-ben került elszámolásra, másrészt a fővárosi közgyűlés a BKK számára csak 10,4 milliárd forint kompenzációt hagyott jóvá".

Tavaly 201 milliárd forint bevétele volt a BKK-nak, ennek az egyharmada, 67 milliárd forint származott jegy- és bérletértékesítésből.

Idén minden bizonnyal kevesebb bevétel lesz ebből a koronavírus-járvány miatti otthon maradás és a turisták elmaradása miatt.

A szociálpolitikai menetdíj-támogatás, amit az állam ad a kedvezményesen utazók miatti bevételkiesés kompenzálására, 14,8 milliárd forint volt, valamivel kevesebb, mint 2018-ban.

A legnagyobb tétel a fővárosi önkormányzattól kapott 96,4 milliárd forintos támogatás.

A közlekedési szolgáltatást nyújtó BKV is veszteséges volt: 3,8 milliárd forint a mínusz.

Football news:

PSV for 9 million euros signed the defensive midfielder of Toulouse sanghar. They were Interested in Spartak
In the Premier League now give a penalty for almost any hit of the ball in the hand in the penalty area. Neither the players, nor the coaches, nor, it seems, the referees themselves like this
Granada's sponsor posted a picture of Joao Felix's heat map in the form of a penis after 1-6 with Atletico. Andalusians demand an apology
Safonov, Chalov and Magkeev were called up to the Russian U21 team for the matches against Estonia and Latvia
Khabib was ranked seventh in the ranking of the best-selling athletes of 2020. First place for Messi, second — for Ronaldo
Dzeko to the Juventus referee: it's always the same with them
Rhodri about 2:5 with Leicester: they were lucky. Football was unfair to Manchester City