Hungary

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Az Antonov An-124 Ruszlán nem tudott lefékezni, ezért túlcsúszott a futópályán. A teherszállító gépet katonai járművekkel húzták vissza.

Nem mindennapi műveletet kellett végrehajtani nemrég Novoszibirszk repülőterén – szúrta ki az AirPortal. A beszámoló szerint az orosz Volga-Dnepr légitársaság Antonov An-124 Ruszlán típusú repülőgépét egy kényszerleszállás után vissza kellett vontatni a betonra, mert az túlfutott a futópályán. A járművet végül tankok húzták odébb.

A lap beszámolója szerint a repülőgép még november 13-án szenvedett balesetet, ami után kényszerleszállást kellett vele végrehajtani.

Az AVHerald korábban azt írta, a repülőgép nem sokkal azután hibásodott meg, hogy felszálltak vele. Nagyjából 300 méteres magasságnál jártak, amikor az egyik hajtómű felrobbant, és olyan sérüléseket okozott a járműben, hogy minden elektromos műszere és rendszere leállt. Szerencsére a gép irányítható maradt, így sikerült vele végrehajtani a kényszerleszállást. Mivel fékezni nem tudtak vele, ezért a leszálláskor az Antonov An-124 Ruszlán túlfutott a futópályán.

A légitársaság jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit, annak lezárultáig pedig nem engedi felszállni a többi Antonov An-124 Ruszlánt. Egy ilyen gép egyébként már járt Budapesten is, 2018 tavaszán szállt le Ferihegyen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Piazon about Chelsea: After 3-4 leases, I realized that this is just a business. It was hard, but I do not regret it
Liverpool's results are an anomaly. Don't be fooled by the shouting-the crisis is not so global (although it may cost the championship) Showsport's emotional reaction to Klopp's results
Leicester have stopped negotiations on the loan of Eriksen due to the high salary of the player
Buffon-Ronaldo: CR 760! I could have scored less
Barcelona's appeal against the suspension of Messi was rejected
The youngster agreed to go to Arsenal. Real will give midfielder in rent without the right of redemption
President of Genoa: I intend to keep Shomurodov. Juventus did not contact us