Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Videó: Tengerbe zuhant a brit légierő egyik F-35-ös vadászgépe

Egyelőre nem tudni, miért, de a brit légierő egyik F-35-ös vadászrepülőgépe felszállás helyett a Földközi-tengerbe zuhant. Az esetről videó is készült.

November közepén komoly balesetet szenvedett a Brit Királyi Légierő egyik F-35-ös vadászrepülőgépe. A gép a Földközi-tengerbe zuhant, és bár a pilótának sikerült katapultánia, a 100 millió fontot, vagyis nagyjából 43 milliárd fontot érő harci eszköz minden bizonnyal odaveszett. Most az incidensről egy videó is előkerült.

A BBC szúrta ki, hogy a Seb H nevű felhasználó a Twitteren osztotta meg a balesetről készült felvételt. A videót szemmel láthatólag a HMS Queen Elizabeth anyahajó egyik biztonsági kamerája rögzítette. Az eset során az F-35-ös ahelyett, hogy felgyorsulna, lassan gurul végig a futópályán, majd nemes egyszerűséggel lezuhan az anyahajó széléről.

A brit hadügyminisztérium szerint egyelőre korai lenne megmondani, hogy mi történt pontosan, ám a BBC szerint valószínűleg arról lehet szó, hogy a motorburkolatot tévedésből a hajtóművön felejthették.

A brit hadügy mindenesetre nemcsak emiatt vizsgálódik, hanem amiatt is, hogy miként kerülhetett ki a videó az internetre.

Az F-35-ösök a brit légierő legfejlettebb repülőgépei. Amellett, hogy képesek függőlegesen is felszállni, vegyítik a lopkadó technológiát a szuperszonikus sebességgel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.