Hungary

Visszatérhet nevelőklubjához Gianluigi Buffon

Az olasz átigazolásokkal kapcsolatban mindig jól értesült Fabrizio Romano úgy tudja, hogy Buffon a Parma csapatába igazol.

Európa focizik

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

„Gigi Buffon megerősítette, hogy nem vonul vissza és játszani fog a következő szezonban is. Megerősítette, hogy a Parma csapatához csatlakozik az olasz másodosztályban” – írta Twitterén a Sky Sports Italia szakértője, az átigazolási ügyekben általában jól értesült Fabrizio Romano. A klub hivatalos bejelentése egyelőre még várat magára.

Buffon 26 éve Parmában kezdte karrierét, innen igazolt a Juventusba 2003-ban, akikkel a Bajnokok Ligáját leszámítva gyakorlatilag minden lehetséges címet megnyert. Buffon ezért a díjért igazolt egy évre 2018-ban a PSG csapatához, ám velük sem sikerült megnyernie.

Visszatért a Juvéhoz, ám egy szezon után úgy érezte, nem tudja már őket érdemben segíteni, így továbbáll. Meglepő, de még 43 évesen sem akar visszavonulni a profi labdarúgástól, májusban még a Monza csapatával hozták többször is hírbe.

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted