Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Viszlát FIFA? Új nevet kaphat az EA Sports focis játéka

Az EA Sports még 2013-ban további kilenc esztendőre biztosította be azt, hogy minden évben többmilliós példányszámban eladott focis játéksorozata FIFA néven kerülhessen a polcokra. Ennek most úgy tűnik vége, a kiadó ugyanis elkezdett felkészülni a jövőre, és levédetett egy teljesen új nevet a franchise-nak.

A FIFA 22 a széria történelmének legerősebb kezdését produkálta, hiszen alig pár nap alatt 9 milliónál többen vásárolták meg maguknak, és már most 7,6 millió Ultimate Team-csapatot hoztak létre a lelkes játékosok. A siker ellenére azonban az Electronic Arts azt fontolgatja, hogy a jövőben megújítja a franchise-t, a FIFA-val kötött megállapodás ugyanis lejár. A kiadó már le is adta védjegykérelmét.

Az új cím, ami alatt tovább düböröghet a franchise, az EA Sports FC lehet.

A tervek szerint csupán a játéksorozat neve és logója változna meg, a játékmenet és a grafikai körítés változatlan maradna. Nagy kérdés, hogy a valóságban az EA Sports és a FIFA együttműködésének felbomlása mit hozhat magával, de úgy tűnik, hogy a játék licenceinek nagy részét nem veszélyeztetné a döntés.

Izgalmas néhány héten vagyunk túl, hiszen hivatalosan is bemutatkozott a FIFA 22. Nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, és arra, hogy mekkora lelkesedéssel fogadták világszerte a gamerek az új részt. Ez a közös kaland még csak most kezdődött, de már most azon dolgozunk, hogy mit hozhat a jövő a szériának. A játék élvezetéhez persze nagy szükség van arra, hogy a franchise autentikus legyen, ezt segíti, hogy 300-nál is több partnerrel van együttműködésünk, melyeknek köszönhetően 17 ezer játékos, 700-nál is több csapatban, 100 stadionban és 30 ligában rúghatja a bőrt a FIFA-ban. A licencekbe sokat fektetünk, ennek köszönhetően játszható az UEFA Bajnokok Ligája, az Európa-liga, a Premier League, a Bundesliga és a LaLiga Santander is többek között

– olvasható az EA Sports nyílt levelében, melyben Cam Weber, a kiadó vezetője szólalt meg.

A mindenkit izgató kérdésre a válasz azonban csak a közlemény végén érkezik, ahol a szakember bejelenti, hogy az Electronic Arts annak a lehetőségét pedzegeti, hogy átnevezik a sportfranchise-t.

A névváltás azonban semmilyen hatással nem lenne a többi hivatalos partneri viszonyra és licencre, melyeket más cégekkel kötöttek.

Az EA Sports focis játéksorozata 1993 óta fut ezen a néven, amikor is a FIFA International Soccer megjelent Sega Genesisre. A kiadónak ez a harmadik leghosszabb ideje fennálló együttműködése a címeket illetően, a Madden (NFL)-széria és az NHL után, melyek 1988 és 1991 óta élnek.

A döntés talán még sokkolóbb lehet a rajongóknak, mint az, hogy a sokáig Pro Evolution Soccer néven futott, és a Konami által készített focis játéksorozat immár eFootball 2022-ként jelent meg, és free-to-play, azaz ingyenes modellre váltott. A húzás nem jött be, focis játék még nem kapott ilyen rossz értékeléseket a Steamen, ahogy arról korábban beszámoltunk.