Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Völner Pál céges és munkaügyekben praktizál ügyvédként

Az elmúlt 30 év egyik legsúlyosabb korrupciós bűncselekményében érintett bukott politikus nem csak az előzetes letartóztatás alól mentesült, hanem komoly ügyfélkörrel működő jogi praxisra is szert tett Nyergesújfalun.

A Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint aktív Völner Pál státusza, a Schadl György nevével fémjelzett korrupciós botrányba belebukott, a nyomozóhatóságok által gyanúsítottként kezelt volt államtitkár jelenleg Nyergesújfalun praktizál céges és munkaügyi kérdésekben eljáró ügyvédként – derül ki a keddi Blikkből. Völner Pál még decemberben mondott le minden tisztségéről, azt követően, hogy az ügyészség meggyanúsította, hogy 83 millió forintot vett át a Bírói Végrehajtói Kar jelenleg is letartóztatásban lévő elnökétől, Schadl Györgytől.

Völner Pál a bukást követően, bár továbbra is nyomozás folyik ellene – a legutolsó hír róla az volt, hogy az ő és a családja vagyonát is zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala – Nyergesújfalun nyitott ügyvédi praxist néhány épületre a városházától. A helyiek elmondták a lapnak, hogy meglehetősen felkapott Völner irodája, láthatóan jelentős ügyfélkörrel rendelkezik, akiket kevéssé érdekel a háttérben zajló korrupciós botrány.

A Blikk stábja be is csöngetett a volt miniszterhelyettes ügyvédi irodájába, maga Völner nyitott nekik ajtót, ám amikor értesült jövetelük céljáról, azonnal bezárta előttük a kaput, majd még a kulcsot is ráfordította.

Felmerülhet a kérdés, hogy miként praktizálhat jogászként egy súlyos korrupciós botrányba belebukott politikus? Elméletben egyfelől védi az ártatlanság vélelme, azaz, amíg jogerős ítélet nem mondja ki a bűnösségét, addig a társadalom szemében ártatlannak minősül. Amennyiben elítélik, azt automatikusan követi a kizárása is a kamarából. A Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, Becker Tibor elmondta a lapnak, hogy előzetes vizsgálatot és fegyelmi eljárást is indítottak Völner ellen, továbbá azt is megjegyezte, hogy a kamara felfüggesztheti egy ügyvéd tevékenységét abban az esetben, ha olyan ügyben emelnek vádat ellene, amelynek büntetési tétele meghaladja az öt év szabadságvesztést. „Tudomásom szerint vádemelés nem történt, így ilyen intézkedés megtételére nem került sor” – mondta Becker.