Hungary

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket

Forró elnökválasztást vár a bolthálózat.

November 3-án rendezik az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánusok és a demokraták előválasztásának eredménye alapján Donald Trump jelenlegi államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. A kiélezett hangulatú kampányt és az elnökválasztás további fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Eltünteti az eladótérből a fegyvereket és a lőszert az amerikai WalMart szupermarketlánc – adta hírül a CBS News. A vállalat azzal indokolta a döntést, hogy a közeljövőben előfordulhatnak zavargások és fosztogatások, így a vásárlók és a dolgozók biztonsága védelmében jobb, ha nincsenek pisztolyok és puskák a polcokon.

A bolthálózat júniusban is ilyen lépésre kényszerült, akkor a George Floyd meggyilkolása miatt kirobbant zavargások nyomán szedték be a lőfegyvereket az eladótérből. Ezt az intézkedést egy hónappal később visszavonták, és akkor csak a lázongások helyszínén volt érvényben. Most az egész országra vonatkozik az óvintézkedés.

Ennek alapján úgy tűnik, hogy a hálózat arra számít, a november 2-i elnökválasztás után robbanhatnak ki zavargások.

A WalMartban ettől még továbbra is kapható lesz pisztoly és puska, csak biztonságosabban tárolják őket, és nem lesznek szem előtt. A cég csaknem ötezer áruházat üzemeltet az Egyesült Államokban.

Football news:

Klopp on the Premier League calendar: No matter what I say, it won't help. Waste of time
Barcelona paid tribute to Maradona with a minute of silence before training
Benzema does not train in the General group and works indvidiualno
Did you see the shape you wanted to draw? Victory twice tried to support Dzyuba with graphics in the sky, the first attempt was forbidden by the dispatcher
Aspilicueta on the match against Tottenham: Chelsea always want to be the no 1 club in London
Tebas on Messi: I Want to see Leo in La Liga as well as Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Farewell to Maradona in Argentina: there were only relatives, buried next to their parents