Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zelenszkij újabb csapásokra figyelmeztetett: Amíg vannak rakétáik, addig nem fognak megnyugodni

Az ukrán elnök szerint a következő hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző volt.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Újabb orosz támadásokra figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este és arra szólította fel a lakosságot, készüljenek fel az újabb áramkimaradásokra – írja a Reuters. Amíg vannak rakétáik, addig sajnos nem fognak megnyugodni, a következő hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző – mondta az elnök.

Moszkva az elmúlt hetekben a kritikus infrastruktúrát vett célba, ami kimaradásokat okozott a szolgáltatásokban. A múlt szerdán a támadások miatt milliók maradtak világítás, víz és fűtés nélkül, a hőmérséklet pedig fagypont alá süllyedt.

Kijevben vasárnap havazott, a hőmérséklet 0 fok körül mozgott, miközben az ukrán fővárosban és környékén milliók szenvedtek az orosz légicsapások okozta áramellátási és távfűtési zavaroktól.

A Kreml a múlt héten tagadta, hogy az ukrán villamosenergia-hálózat elleni támadásai a civilek ellen irányulnának, de azt is közölték, hogy Kijev "véget vethet a lakosság szenvedésének", ha teljesíti a "konfliktus" megoldására irányuló orosz követeléseket.