Israel
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

גלגלו את זה על הלשון: הוויסקי הטוב בעולם הוא ישראלי

התחרות הנחשבת ביותר בעולם הכתירה את "אלמנטס שרי" של מזקקת מילק אנד האני ל"סינגל מאלט הטוב בעולם". למרות זכיות בפרסים נחשבים בעבר, הזכייה בפרס שנחשב ל"אוסקר" של ענף הוויסקי, הדהימה את חובבי המשקה בעולם. המייסד, גל קלקשטיין: "קיבלנו הכרה בינלאומית לחלום"

מילק אנד האני, וויסקי, קומפוזיציה אלמנטס. יח"ץ,
סדרת אלמנטס של מזקקת מילק אנד האני. הוויסקי מגרסת השרי הוא מעתה הסינגל מאלט הטוב בעולם(צילום: יח"ץ)

תדהמה בעולם הוויסקי העולמי, לא פחות: התחרות WORLD WHISKY AWARD (של "ויסקי מגזין"), שנחשבת לתחרות הגדולה והיוקרתית בעולם, בחרה ב"אלמנטס שרי" של מזקקת מילק אנד האני הישראלית, לסינגל מאלט הטוב בעולם.

אם לפני שנים ספורות, כשחובבי הוויסקי בישראל החלו להכיר את עולמו של המשקה שמזוהה עם סקוטלנד לעומק, למדו את ההבדלים בין "בלנדד" ל- "סינגל מאלט" ועברו ממושגי יסוד להתמודדות בלתי אפשרית עם שמות של כפרים עלומים בסקוטלנד שבהם מיוצרים סינגל-מאלטים נחשבים, מישהו היה מספר להם שיבוא יום ובו הסינגל מאלט הטוב בעולם ייוצר בישראל, על ידי מזקק ישראלי וצוות מקומי, במזקקה תל אביבית ששוכנת ליד אצטדיון בלומפילד, רוב הסיכויים שהיו בטוחים שהמסכן לגם יותר מדי ויסקי.

אלא שבסוף השבוע (בלילה שבין חמישי לשישי) נפל דבר: הבקבוק שמכונה "אלמנטס שרי" של מזקקת מילק אנד האני מיפו, זכה באוסקר והוכתר כסינגל מאלט הטוב ביותר בעולם.

למי שאינו מצוי ברזי הענף, נבהיר מדובר בהישג שכמוהו לא רק כהעפלה של נבחרת ישראל למונדיאל, אלא גם לזכייה בו, אחרי שהדיחה בדרך את גרמניה, איטליה, ארגנטינה וברזיל... אמנם בשבועות האחרונים חשו במזקקה תכונה שביטאה התעניינות מכל העולם בתוצרתה, אבל זו יוחסה לפרסים קודמים (ונחשבים לכשעצמם) בהם זכתה "מילק אנד האני".

מזקקת מילק אנד האני (סנהדרינק, וואלה)

על התחרות:

בתחרות WORLD WHISKY AWARD השתתפו כ- 6,000 סוגים שונים של ויסקי מרחבי העולם, בטווח גילים שהגיע עד לרמת יישון של 31 שנים. בין המזקקות שהשתתפו בתחרות היו גם הנחשבות והידועות שבין מזקקות הוויסקי בסקוטלנד.


תהליך הבחירה ארץ כמה חודשים וכלל טעימה עיוורת של מיטב אנשי התעשייה ברחבי העולם. על כן הבחירה בוויסקי ישראלי, ממזקקה שהחלה להפיץ את תוצרתה לפני 3 שנים בלבד, מהווה רעידת אדמה של ממש.
לא מדובר רק בגיל המזקקה או באנונימיות היחסית שלה, הגם שבשנתיים האחרונות החלה לבלוט, אלא גם בעובדה שבמשך למעלה מ-10 שנים, לא זכה בפרס הנחשב ויסקי שאינו משוייך למהדורה מוגבלת, אלא בקבוק שהוא חלק ממגוון סוגי הוויסקי הקבוע של המזקקה.

עוד בוואלה!

10 שבועות ושוחים חצי שעה חתירה בקלות! TI מתחייבים!

מוגש מטעם TI SWIM

אופס, עשינו את זה שוב. צוות מילק אנד האני מציג את הפרסים בתחרות קודמת, מימין: המייסד והמנכ"ל גל קלקשטיין, המזקק הראשי תומר גורן, וסמנכ"ל המזקקה, האחראי על הייצור, טל חוטינר(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)

על הוויסקי הזוכה

האלמנטס שרי, שמעתה ניתן להגדירו כוויסקי הטוב בעולם הוא לא רק ישראלי, אלא אפילו כשר (אם כי למרבה הצער, לא לפסח, כך שמי שמקפיד על אי אכילת חמץ, יאלץ להתאפק עם הטעימה לפחות עד צאת החג), התיישן בחביות אקס-ברבן ובחביות שרי ספרדי כשר שמיוצר במיוחד עבור המזקקה בישראל.

בצוות הישראלי, שכלל את המזקק הראשי של מילק אנד האני, תומר גורן, נרשמה התרגשות רבה. מייסד ומנכ"ל המזקקה, גל קלקשטיין, אמר: "תמיד חלמתי לייצר את הוויסקי הטוב בעולם ואתמול קיבלנו הכרה בינלאומית לחלום. יש לנו צוות מדהים, וזוהי מבחינתנו רק תחילתה הדרך".

את מידת ההשפעה של הזכייה הטרייה על המזקקה קשה עדיין להעריך, אך מי שמבקש להבין את הפוטנציאל, יכול לבחון מה עשתה זכייה מפתיעה דומה, של סינגל מאלט מיפן (למשל) בתואר הנחשב. סביר להניח שמי שרכש כבר מתוצרת המזקקה בישראל, עשה "הון" קטן על הרכישה, שכן בגלל מגבלות הגודל, לא ניתן יהיה להציף את השוק במאות אלפי בקבוקים, שהחל מהשבוע הבא יהיה להם ביקוש של מיליונים.