Moldova

"AIR MOLDOVA", acuzaţii dure la adresa guvernării

Acuzaţii grave la adresa guvernării. Reprezentanţii "AirMoldova" declară că guvernarea blochează intenţionat activitatea companiei, dar şi un cont cu peste două milioane de euro. Cu o parte din sumă, adică peste 22 de milioane de lei "AirMoldova", urma să stingă o datorie faţă de "Avia Invest", care, la rândul ei, are datorii faţă de stat. Prin acţiunile autorităţilor se urmăreşte, în opinia juriştilor de la "AirMoldova", falimentarea abuzivă a "Avia Invest". Premierul Ion Chicu neagă acuzaţiile şi spune că banii au fost blocaţi pentru a verifica dacă nu este vorba despre o schemă de spălare de bani.

Potrivit juristului companiei, "AirMoldova" a luat luna trecută un credit de peste două milioane de euro de la o bancă din Rusia. O parte din această sumă urma să acopere datoriile companiei faţă de "Avia Invest". Însă "AirMoldova" nu şi-a putut onora angajamentul de a întoarce banii, pentru că banca din Moldova a blocat contul în care au ajuns banii împrumutaţi din Rusia.

"Fără temei legal a dispus măsuri asiguratorii în privinţa unei sume aferente transferului în cauză, întrucât s-ar fi pretins că tranzacţia a fost identificată cu indici de suspiciune", a declarat Mariana Șarganovschi, juristul companiei "AirMoldova".

Reprezentanţii companiei "AirMoldova" declară că în spatele blocării banilor ar sta chiar statul.

"Blocarea celor două milioane de euro a fost regizată în mod clar pentru a se atinge scopul bine conturat: cauzarea insolvabilităţii SRL "Avia Invest", că această mişcare tactică a fost făcută pentru a nu admite posibilitatea companiei aeriene "AirMoldova" ca să stingă datoria faţă de avută în raport cu SRL "Avia Invest, întrucât ar fi existat pericolul iminent ca SRL "Avia Invest" să achite datoria integral faţă de Autoritatea Aeronautică Civilă", a mai spus Șarganovschi.

Contactat de Publika TV, reprezentantul băncii comerciale vizate a declarat că instituţia va veni mai târziu cu o reacţie în acest caz. Mai exact, după ce juristul "AirMoldova" îşi va revizui declaraţiile făcute de dimineaţă. Iar premierul Ion Chicu a negat acuzaţiile aduse autorităţilor şi a venit cu explicaţii de ce au fost blocate cele două milioane de euro.

"Chestia cu Laundromat-ul cunoaştem toţi, iată pentru a preveni Laundromat-uri se face acest lucru. Se verifică dacă nu e spălare de bani. O persoană fizică indiferent din Republica Moldova sau Rusia, când face aşa împrumuturi trebuie să întemeieze provenienţa acestor bani", a declrat premierul Ion Chicu.

Luni, prim-ministrul a anunţat că Guvernul va iniţia procedura de insolvabilitate a "Avia Invest", companie care gestionează Aeroportului Internaţional Chişinău, iar motivul ar fi datoriile faţă de stat. Pe de altă parte, conducerea companiei a calificat acuzaţiile drept atac raider.

Football news:

Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls
Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952