Moldova

Andrei Năstase a avut o întrevedere, la București, cu ministrul român al Agriculturii. La ce înțelegeri au ajuns

Andrei Năstase a avut o întrevedere, la București, cu ministrul român al Agriculturii. La ce înțelegeri au ajuns

România a dat asigurări că va furniza, Republicii Moldova, asistența tehnică din partea experților în domeniul modernizării sectorului agroalimentar și va oferi consultanță în procesul accesării piețelor europene. De asemnea, vor fi organizate tururi de schimb de experiență pentru fermierii din Moldova. La aceste înțelegeri s-a ajuns în cadrul întrevederii de la București dintre liderul Platformei DA, Andrei Năstase și ministrul român al Agriculturii, Adrian Oros, se arată într-un comunicat oficial al Ministerul român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„În cadrul unei întâlniri cu Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, ministrul Adrian Oros a convenit să continue colaborarea în vederea dezvoltării agriculturii din Republica Moldova.

În aceste momente grele, provocate de o pandemie fără precedent în istoria umanității, România se va angaja, în condițiile în care va exista un parteneriat reciproc asumat și complet transparent în co-finanțarea mai multor proiecte agricole și agroalimentare, în special ce țin de procurarea sistemelor de irigare, infrastructura de postrecoltare, modernizarea parcului tehnic și a echipamentelor agricole, precum și crearea industriei de procesare la scara mică. Aceste lucruri sunt necesare pentru a asigura românilor din Republica Moldova șansa practicării unei agriculturi demne de secolul XXI.

Totodată, Adrian Oros susține promovarea producției agroalimentare din Moldova pe piața română. Acest lucru este în concordanță cu strategia Ministerului Agriculturii, iar fermierii din Moldova vor avea mai mult acces pe piața română. Partea română a dat asigurări că va furniza asistența tehnică din partea experților din România în domeniul modernizării sectorului agroalimentar și va oferi consultanță în procesul accesării piețelor europene.

Mai mult decât atât, s-a stabilit că se vor organiza schimburi de experiență și tururi de instruire pentru fermierii din Moldova și se va susține dezvoltarea fermelor de familie ca entități economice performante, capabile să genereze dezvoltare în comunitățile locale și, totodată, valoare adăugată mare în economie”, se arată într-un comunicat oficial al instituției statului român.

Andrei Năstase se află într-o vizită la București, în cadrul căreia a avut întrevederi cu mai mulți oficiali români.

Football news:

Raheem sterling: Looking for tickets to Lisbon. From the 10th to the 24th. Retweet if you can help
Pep Guardiola: Gabriel is the best player of matches with Real Madrid
Three heroes of Lyon in the match with Juve – among them the defender, whom the fans drove in the fall
Manchester City and Lyon will meet in the 1/4 final of the Champions League on August 15 at Jose Alvalade
Photo of Pep and Zizou – just a gift for Showsport users
Ronaldo was eliminated so early from the Champions League for the first time in 10 years, although he tried very hard – in the playoffs for Juve, only he scores
Rudi Garcia: to Pass Juventus is a feat. The most pleasant defeat in my career