Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bani pe spatele conaționalilor din Ucraina, care vor să fugă de război și nu au dreptul: O „călăuză” reținută în R. Moldova

Cereau câte 3 300 de dolari de la tinerii din Ucraina care voiau să fugă de război, însă nu au voie, conform legislației ucrainene.

Poliția de Frontieră anunță că a reținut pe teritoriul R. Moldova un ucrainean, care avea rolul de șofer în această schemă, iar a doua „călăuză” a fost reținută în Ucraina.

Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, ca urmare a schimbului de informații între angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac și grănicerii ucraineni.

Pe teritoriul Republicii Moldova, au fost dețistați, în apropierea liniei frontierei de stat, trei tineri ucraineni cu vârste de 25 și 26 de ani, originari din regiunea Odesa. Persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

La audieri, aceștia au recunoscut că au fost conduși pe teritoriul R. Moldova de alți doi cetățeni ucraineni. Pentru serviciul „călăuzelor”, tinerii ucraineni ar fi achitat inițial suma de 1 800 de dolari, urmând să plătească o altă tranșă de 1 500 de dolari când ajungeau la noi în republică.

Șoferul care i-a adus pe tineri pe teritoriul R. Moldova a fost reținut pentru 72 de ore. Totodată, a fost ridicat și autoturismul utilizat în transportarea străinilor.

Oamenii legii au deschis o cauză penală în acest caz.