Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ceban, amendat pentru neexecutarea unei decizii de judecată: Nu am dat afară oameni pe criterii politice. Avem justiție, doar că nu e a poporului

Ceban, amendat pentru neexecutarea unei decizii de judecată: Nu am dat afară oameni pe criterii politice. Avem justiție, doar că nu e a poporului

Primarul capitalei, Ion Ceban, este amendat pentru neexecutarea decizie de judecată prin care trebuie să-l întoarcă pe Valentin Vdovicenco în funcția de vicepretor al sectorului Râșcani. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de primar și a menținut decizia Curții de Apel Chișinău. „Avem justiție, numai că nu este a poporului”, a comentat Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Acestea sunt acțiunile guvernării și astfel de „surprize” vom mai avea în continuare.

„Pe lângă faptul că îmi bagă pe gât oameni care nu merită să fie în funcție și care au sarcini să stopeze procedurile, încă mă și amendează. Amenzi primesc și toate subdiviziunile municipale sub diverse pretexte, doar să smulgă bani din tot.

Cum am mai spus, cei de la Guvernare controlează și distrug totul în stat, iar vremurile bune au venit doar pentru ei, fiind în funcții. Decizia de judecată, e ca și cum am decide noi ce miniștri trebuie de pus la Guvern. Le-ar plăcea? Desigur că nu.

Noi nu am dat afară oameni pe criterii politice, am demis persoane doar pentru incompetența lor profesională. Este absurd ce invocă ei. La viitoarele alegeri oameni vor participa la vot, doar ca să voteze împotriva PAS”, a declarat Ceban.

Ceban a atacat decizia la CSJ la începutul lunii mai. Hotărârea instanței mai prevede achitarea salariului pentru perioada în care nu a putut activa, dar și 2000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de asistență juridică.