Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Cetățenii decorați cu distincții de stat vor putea beneficia de alocații nominale sau alocații pentru merite deosebite

Guvernul a aprobat, miercuri, 8 iunie, mecanismul de acordare a dreptului la alocații nominale de stat cetățenilor Republicii Moldova, beneficiari de pensii sau alocații sociale de stat, inclusiv în alte state, care au fost decorați cu distincții de stat ale Republicii Moldova sau ale fostei U.R.S.S, indiferent dacă aceștia domiciliază în țară sau în afara ei. 

La fel, s-a aprobat și acordarea alocațiilor pentru merite deosebite față de stat - soției, soțului sau unuia dintre părinții persoanei decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare”, domiciliați peste hotarele țării, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, cu titlu de excepție, veteranii de război, decorați cu distincții de stat, vor avea dreptul la alocații nominale, indiferent de faptul dacă sunt sau nu beneficiari de pensie sau alocație socială de stat, sau dacă au sau nu domiciliul în Republica Moldova.

Persoanele eligible, asupra cărora s-a extins dreptul la alocațiile vizate, vor trebui să depună o cerere cu setul de documente necesar până la data de 29 iulie 2022.

Tot astăzi a fost aprobat proiectul Hotărârii de Guvern care prevede echivalarea în mod corespunzător a distincțiilor de stat ale fostei U.R.S.S, și anume: ordinul „Drapelul Roşu”, ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” clasele I şi II, ordinul „Steaua Roşie”, ordinul „Slava” și ordinul „Pentru bărbăţie personală” cu distincția de stat a Republicii Moldova -  ordinul „Credință Patriei” clasa I”, conform importanței acestora.