Moldova

Declarație: Israelul ar putea să-l extrădeze pe Șor în Moldova

Influența internațională a lui Ilan Șor este exagerată, însă Israelul ar putea să-l extrădeze în Moldova dacă există un acord între țări privind extrădarea infractorilor.

O astfel de opinie a fost exprimată de Jacob Kedmi, demnitar israelian, diplomat, expert militar-politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”, într-un interviu exclusiv pentru ACCENT TV, transmite Noi.md.

După cum s-a dovedit, Jacob Kedmi urmărește îndeaproape dezvoltarea situației politice în Moldova și cunoaște despre deputații corupți, unii dintre care s-au alăturat Partidului Șor în frunte cu oligarhul fugar Ilan Șor, care are și cetățenie israeliană.

Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol și se crede că s-ar afla în Israel, fiind absolut sigur că acest stat nu își extrădează cetățenii.
Jacob Kedmi spune că nu este așa.


„Au fost cazuri cînd cetățenii israelieni au fost extrădați. În Franța, de exemplu. Acest lucru depinde doar de existența unui acord reciproc între cele două țări privind extrădarea infractorilor și de tipurile de infracțiuni. Dacă acest acord există, atunci Israelul trebuie să-l extrădeze în conformitate cu el. Dacă Israelul nu-l extrădează în conformitate cu acordul, atunci reprezentanții Moldovei depun un recurs la o instanță israeliană. Așa se face”, a spus Jacob Kedmi.

În general, el consideră că influența internațională a lui Șor este exagerată și recunoaște că acesta continuă să joace pe arena politică a Moldovei, dar nimic mai mult.

„Pe lîngă mesaje pur informative, precum că există un oarecare Șor care este acuzat de astfel de crime și el este una dintre figurile influente care joacă pe terenul Moldovei, nimic mai mult, în Israel el nu-l interesează pe nimeni”, a declarat demnitarul israelian, diplomat, militar expert politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”.


Football news:

Luis Garcia: Messi shows something new every year. I can easily imagine that he will play until 2025
Klopp on Henderson's injury: I don't know for sure yet, something's wrong with my knee. All we know is that it's not a small thing
Pavlyuchenko is seventh in the ranking of Tottenham's best forwards in the 21st century. Kane is the first (Squawka)
Manchester City made 93.7% of accurate passes in the match against Newcastle. This is an APL record
Ole Gunnar Solskjaer: 16 games unbeaten give confidence, but it is not something that Manchester United should aspire to
Havertz wants to go to Chelsea, he likes the project. Werner persuades him to go
Real Madrid has received almost 250 million euros from sales of Academy students over the past 4 years