Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

DECLARAȚIE // Primarul PRORUS Ion Ceban ar continua „jocul său PERVERS” față de România: „E stilul FSB – creează problema, după care apare ca salvator”

„Primarul prorus al Chișinăului, Ivan Ceban, continuă jocul său pervers fată de România. Tactica stil FSB - creează problema, după care apare ca salvator, spunând că s-a implicat și a rezolvat”, a declarat comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc, în legătură cu situația în care s-a pomenit Radio Chișinău.

Inițial, Consiliul Municipal Chișinău (CMC), unde Ceban controlează majoritatea, le-a refuzat celor de la Radio Chișinău, post al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), să mai folosească în denumire toponimicul „Chișinău”. Ieri, Ceban a anunțat că a rezolvat problema și fără CMC.

Citește și: DOC // RĂZBUNAREA lui Ion Ceban? CMC a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului CHIȘINĂU în denumirea unui post de RADIO, filiala Radio România

„De ce tocmai ieri? Pentru că la Chișinău se află o delegație parlamentară condusă chiar de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Ivan Ceban vrea să arate decidenților din România că este un politician moldovean care respectă statul român și își dorește o relație apropiată. De fapt, e doar jocul politic, pentru că are nevoie de un segment de electorat mai de centru, are nevoie de un electorat diferit de cel al PSRM”, a precizat Hrițuc.

Citește și: Primăria Sectorului 2 din București face un PAS înapoi în privința acordării a 1 000 000 de lei românești prorusului Ion Ceban. Hrițuc: „Ceban trebuie IZOLAT. Nu trebuie nici măcar primit la întâlniri în România”

Totodată, analistul mai afirmă că prorusul Ion Ceban știe foarte bine că nu poate miza pe o susținere financiară din partea Rusiei și din acest motiv are nevoie ca de aer de proiectele finanțate de România.

Citește și: Ceban e întrebat de la București câți bani i-au dat RUȘII pentru dezvoltarea Chișinăului: „Vrea pe BANII României să își construiască imaginea de politician acceptat de vest, dar totodată face planuri cum să consolideze COLOANA a 5-din R. Moldova”

„Ceban știe ca Moscova nu i-a oferit nici fonduri, nici logistică pentru oraș, așa cum a oferit România. Moscova îi dă lui Ceban doar consultanți în campania, bani pentru coloana a cincea electorală și punctajele pentru propagandă. Pentru oraș, nimic. Zero. Jocul lui Ceban e același de o lungă perioadă. Un joc dublu. Are nevoie să fie văzut ca un lider cu deschidere față de România, dar primește în plic mișcările de la Moscova. Asta cu radioul e așa de străvezie, încât poate fi decriptată și de studenții din anul I de la Facultatea de Științe Politice”, a conchis comentatorul politic de la București.