Moldova

Deputații democrați nu se grăbesc să-și facă testele la COVID-19. O parte dintre ei au amânat procedura pentru săptămâna viitoare

Fracțiunea PDM nu s-a grăbit astăzi să-și facă testul la COVID-19. Asta deși colegul lor, democratul Eugeniu Nichiforciuc, a fost diagnosticat cu această boală. O parte dintre democrați au ales să aștepte până săptămâna viitoare, iar cei care și-au făcut azi testul, vor afla rezultatul abia luni.

Secretariatul Legislativului a elaborat un grafic, conform căruia, deputații trebuie să păşească pragul laboratorului pentru un test la COVID-19. Astfel, democrații trebuiau să-și facă testul sâmbătă, până la ora 12.00. Printre cei cărora li s-au prelevat probe este deputatul PDM, Angel Agache. Testul a costat 800 de lei și a fost achitat din banii proprii.

"Astăzi la 8 și 20 am avut programare pentru a face testul la COVID-19. Rezultatul va fi luni. Sper să fie unul negativ. Noi am vorbit că merg doar cei care au fost mai aproape de domnul Nichiforciuc, cred că toți colegii mei sunt responsabili", a declarat Agache. 

Nu știm deocamdată câți deputați PDM au urmat exemplul colegului lor, deoarece nu toți au răspuns la telefon pentru a ne oferi această informație. Monica Babuc ne-a declarat la telefon că vrea să fie sigură de rezultat așa că luni va merge la laborator.

Același lucru ni l-a spus și Igor Vremea. Președintele PDM, Pavel, Filip, dar și președintele fracțiunii democrate, Dumitru Diacov, nu au răspuns la apelurile noastre. În următoarele zile și parlamentarii din celelalte fracțiuni trebuie să facă acest test.

Amintim că joi, la şedinţa Parlamentului, preşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov, a anunţat faptul că deputatul Eugeniu Nichiforciuc şi familia acestuia au COVID-19. În ciuda acestei informaţii, activitatea Legislativului nu a fost întreruptă. Vineri, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție, în baza căreia, toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în această instituție, trebuie să se autoizoleze la domiciliu.

Football news:

Fans will be able to support the team in the Danish championship match via Zoom. The stadium has a screen installed
Hasselbaink about Abramovich: After the transfer, Verona realized that Chelsea were taking things seriously
Van Gaal on working at Manchester United: The composition was age-related. The club has a turnover of 600 million pounds, and they can't buy the right players
Arsenal entered the fray for Coutinho
The Premier League will resume on June 17 with Manchester City V Arsenal and Aston Villa V Sheffield (The Telegraph)
In Moscow, they will only allow running in a mask. This is harmful, it is better not to run at all
That little guy with the beard of a jihadist does not deserve to stay in the Real world. Spanish journalist about ISCO