Moldova

Dodon e de acord ca POLITICIENII să nu mai calce în școli și grădinițe în campania electorală, dar dânsul va merge în aceste edificii în calitate de PREȘEDINTE

Președintele Igor Dodon salută decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) de a interzice politicienilor să mai calce în școli, grădinițe sau universități în perioada campaniei electorale, doar că dânsul va merge în aceste edificii în calitate de președinte, până a fi înregistrat în cursa electorală prezidențială.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a emis acest ordin după ce președintele raionului Râșcani, Vasile Sicireru, alături de deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, au inaugurat cu fast un WC în gimnaziul din localitatea Hiliuți.

Citește și: DOC // CURAJ: Ministrul Șarov a emis un ORDIN prin care interzice accesul persoanelor străine, fie DEPUTAȚI, miniștri sau șefi de stat, în instituțiile de învățământ, inclusiv WC-uri

„Am văzut acest ordin. Ar fi fost bine ca el să fie permanent, nu doar în campania electorală. Eu consider că politicienii nu au ce căuta în campania electorală prin școli și grădinițe. Mai mult ca atât, în situație de COVID. Lucrătorii tehnici trebuie să umble cu halatul, să spele treptele și coridoarele lungi din școlile rămase prin sate și centrele raionale, în urma la toate partidele. De aceea, evident că e corectă această decizie în perioada electorală și mai ales în situație de COVID”, a declarat astăzi Dodon.

Citește și: Un ministru delegat de PD, critici dure la adresa președintelui Dodon: „Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”

Președintele a fost întrebat dacă dânsul va respecta acest ordin, mai ales că ministrul Șarov i-a atras atenția să nu pună în pericol sănătătea elevilor și profesorilor în timpul vizitelor prin școlile din R. Moldova.

Citește și: Dodon îl AMENINȚĂ cu DEMISIA pe ministrul Șarov: „O să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice... Dacă aș dori, atunci mâine ar fi demis...Răbdăm puțin...”

„Voi respecta sau nu? Evident că, în calitate de concurent electoral, în momentul când voi fi candidat, voi respecta. În calitate de președinte, până a fi înregistrat în cursa electorală, eu pot să am întrevederi la inițiativa directorului. Ieri am avut întâlnire la liceul din orașul Leova. Am discutat cu profesorii mai multe subiecte de interes pentru ei, nu a fost legat de electorală. La Taraclia, de asemenea, am discutat problemele din sectorul educațional. Sunt de acord că în procesul educațional, mai ales în campania electorală, nu trebuie să permitem la nimeni să facă acțiuni politice. Așa că salut și susțin în continuare acest demers”, a precizat Dodon.

Football news:

Rashford with 4 goals led the race of scorers of the season Champions League
Holand scored the most goals (12) in the first 10 matches in the Champions League
Pirlo about 0:2 with Barca: this match will help Juventus grow
Griezmann did not make any effective actions in 6 matches under Koeman
Ole Gunnar Solskjaer: Leipzig made Manchester United work hard. Rashford had a big impact on the game
Roberto victory over Juventus: the Best response to the unrest in Barcelona - it's a game
Ronald Koeman: Barcelona played their best match of the season against Juventus. We had a lot of chances