Moldova

Dodon nu se dezminte: Oamenii nu numai că „plâng” atunci când îl văd „viu”, dar îi pun și „lumânări pentru sănătate”. „Da' n-o fost asta niciodată în 29 de ani de independență”

După ce a declarat săptămâna trecută că, atunci când merge prin raioane, „oamenii plâng” văzându-l „viu”, președintele Igor Dodon a dezvoltat astăzi subiectul în cadrul tradiționalei sale apariții publice de vineri - intervenția „Președintele răspunde” de pe Facebook.

Dodon a afirmat că bătrânelele nu numai că plâng, dar îi pun și „lumânări pentru sănătate” pentru că le-a dat 700 de lei la începutul anului, inițiativă pe care șeful statului o prezintă ca fiind o „premieră în cei 29 de ani de independență”, deși ideea i-a aparținut lui Vlad Plahotniuc și a mai fost practicată și de Guvernul Filip.

„De exemplu, ieri s-au apropiat câteva doamne pensionare, o bătrânică chiar plângea, mi-a strâns mâna și mi-a spus: uite, faptul că ne-ați dat 700 de lei la începutul anului, noi am pus o lumânare pentru sănătatea voastră că ați venit cu așa inițiativă și când ați spus că ne mai dați, nu credeam. Dar acuma, când ne dați încă 900 de lei de la 1 octombrie... Practic, pensionarii cu pensii mai mici de 3 000 de lei o să obțină anul acesta total 700 plus 900, 1 600 de lei. Practic, încă o pensie primesc. Da' n-o fost asta niciodată în 29 de ani de independență, în afară de indexarea de câte 6% de la 1 aprilie și 1 octombrie”, a declarat Dodon.

Aceeași senzație ar avea-o și agricultorii, „care au primit 191 de milioane de lei în cont”, afirmă candidatul anunțat la funcția de președinte.

„Știți ce-mi spun agricultorii din teritoriu? Da' noi de 29 de ani n-am primit așa bani”, a zis președintele.

În opinia lui Igor Dodon, „oamenii s-au săturat de vorbe goale, vor stabilitate, politicieni responsabili” și îi spun că „vă știm pe voi și nu vrem să vină altcineva”.

Acesta a înțepat-o din nou pe principala sa contracandidată de la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, care „s-a trezit să dea pensii de două - trei mii de lei”, întrebând-o „unde a fost anul trecut?”.

În aceeași intervenție pe Facebook, șeful statului a mai afirmat că este întrebat în teritoriu „ce facem cu Parlamentul?” și el le spune oamenilor că „ar fi bine să-l dizolvăm după prezidențiale și să mergem la parlamentare anticipate”.

Football news:

Neymar is most often fouled in the top 5 leagues since the start of the season. Mane - in the top ten
Mbappe is wary of extending his contract with PSG without being able to leave the club
Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool
Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk