Moldova

Doi-trei deputați, vizați în dosare. Când va cere procurorul general ridicarea imunității acestora

Luni, 18 mai, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nota într-un comunicat de presă despre o „eventuală solicitare a procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați”, iar astăzi, 19 mai, președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a spus într-un live difuzat pe pagina sa de Facebook că „probabil, vor veni procurorii în Parlament”. Contactat de ZdG, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că ridicarea imunității unor deputați va fi solicitată atunci când vor fi „probe elocvente” în dosarele în care aceștia figurează.

„Se dorește cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc”, transmitea ieri PSRM.

Noi, cei din opoziție, fiindcă criticăm, suntem intimidați și acuzați. Ați auzit ce a zis președintele Dodon? A ieșit de la ședința Consiliului Suprem de Securitate și a arătat din deget către opoziție: „vă arăt eu, o să vină procurorii peste voi”. Domnule președinte, pe cine sperii tu? Sigur că tu vrei să trimiți procurorii în Parlament și, probabil, vor veni procurorii în Parlament, dar nouă nu ne este frică. (…) Chemând procurorii să facă o chestie sau alta în Parlament, nu o să vă ajute”, a spus astăzi Candu.

Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a precizat pentru ZdG că „nu avem intenția de a veni în această săptămână în Parlament”.

„Noi avem multe dosare în procedură, am început niște acțiuni proactive, în unele dosare sunt și niște deputați, vor fi audiați, dar asta pe parcursul efectuării urmăririi penale. Pentru a cere ridicarea imunității trebuie să avem niște probe elocvente”, a afirmat procurorul general pentru ZdG.

Stoianoglo a menționat că în dosare figurează numele a doi-trei deputați și că nu exclude că ar putea cere ridicarea imunității parlamentare.

Football news:

Liverpool and other Premier League clubs are Interested in midfielder Schalke McKenney
Real Madrid is ready to terminate the contract with Bale, paying him a salary for two years (ABC)
Manchester City were preparing for a meeting at CAS before UEFA issued a decision to ban them from the Champions League
Zidane about Hazard: This is a difficult situation. I hope that on Thursday he will be ready for 100%
Nemanja MATIC: I Think Manchester United deserve a place in the Champions League. If we win three games, we will get there
Wycombe reached the championship for the first time in 133 years. Akinfenwa (Yes, that Jock from FIFA) is going crazy-he was personally congratulated by Klopp
Manchester City intends to sign Lautaro, alaba and Coulibaly after the cancellation of the ban on European competitions