Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Fitch a imbunătățit ratingul creditar internațional al Trans-Oil: Perspectiva a depășit cea suverană a Republicii Moldova

Fitch a imbunătățit ratingul creditar internațional al Trans-Oil: Perspectiva a depășit cea suverană a Republicii Moldova

Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional și geopolitic actual în care Grupul își desfășoară activitatea.

Foto: Fitch Ratings

Îmbunătațirea perspectivei se datoreaza creșterii veniturilor, extinderii operațiunilor și diversificării continue a afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare și Marketing în țări noi, cum ar fi Argentina și Germania, astfel ca achizițiile din afară (alte țări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exercițiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie 2021).

Creșterea veniturilor, operațiunile extinse și diversificarea afacerii sunt susținute și de achiziția de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare a capitalului și managementul riscului, indică un profil de credit îmbunătațit.

Trans-Oil este unica afacere din Republica Moldova care a obținut și a îmbunătățit rating-ul de credit stabilit de agențiile internaționale de rating (Fitch Ratings și S&P Global Ratings). Perspectiva (Pozitivă) a Grupului Trans-Oil a depășit cea suverană (Stabilă) a Republicii Moldova, atribuită de agenția de rating Moody’s.