Moldova

Igor Dodon recunoaște că s-a ocupat și el de modernizarea WC-urilor în diferite sate, lăudându-l pe deputatul Mizdrenco pentru implicare. „Da, au luat-o razna cu PR-ul, le dăm peste cap pentru chestia asta”

Președintele Igor Dodon crede că se acordă prea mare importanță evenimentului produs zilele trecute, când deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, și președintele raionului Râșcani, Vasile Sicireru, au inaugurat cu fast un WC în gimnaziul din localitatea Hiliuți, raionul Râșcani. În opinia președintelui, lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ rurale este o problemă foarte acută, iar cei care s-au implicat în soluționare acestei probleme „sunt bravo”. Pe de altă parte, Dodon spune că s-a exagerat cu tăiatul panglicii.

„Lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ, mai ales în zona rurală, este o problemă mare. Astfel, cei care au luat decizia să hotărască această problemă sunt bravo. Eu chiar îi laud. Eu m-am implicat în hotărârea acestor probleme, m-am implicat în multe localități. De exemplu în Molovata Veche, recent. Eu am văzut că și unii ambasadori au făcut unele renovări la WC-uri. Eu cred că e un lucru bun și salut inițiativa celor care rezolvă această problemă”, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale online.

Citește și: BĂȘCĂLIE // WC-ul socialistului Mizdrenco, „vedetă” la nivel international: „R. Moldova este atât de coruptă, încât inaugurarea unei toalete pentru copii în școală este un eveniment rar, sărbătorit cu pâine și sare și prin tăiere de panglică roșie”

Totuși, Dodon crede că Mizdrenco și factorii de decizie din Râșcani au exagerat cu show-ul făcut, cu tăiatul panglicii. „Să faci show-uri din asta e o prostie totală. Eu înțeleg că se merge în școli... S-a dorit binele... Eu nu știu cine a avut această inițiativă, dar să tai panglici prin... nu e cel mai bun lucru”.

În același context, Igor Dodon a trecut la atacuri. „Dar nu trebuie să facem atâta show din cazul acesta. Dimpotrivă, credeam că o parte dintre acei care acum critică și au fost la guvernare ultimii opt-nouă ani erau tare mari eurointegraționaliști în R. Moldova, cei mai mare democrați și eurointegraționiști. Au fost miniștri ai Educației, viceminiștri, prim-miniștri... Dar de ce nu ați rezolvat problemele acestea când ați fost mari integraționiști? De ce nu ați luat 200 de milioane de lei... Dar nu 200 de milioane. Avem 800 de primării, avem 700-800 de școli în sate, 300 - 400 au problema aceasta cu blocurile sanitare. Vă trebuie 50-100 de milioane de lei. De ce nu ați făcut chestia asta. Iar acum săriți în cap la cei care o fac. Da, au luat-o razna cu PR-ul, le dăm peste cap pentru chestia asta și eu cred că ei au înțeles. Dar problema este și datorită acestui caz... Sper că se vor ocupa cei care vor să facă PR și show-uri din cazurile acestea. Da, e o situația stupidă, dar problema este și ea trebuie rezolvată”, a punctat Dodon.

Football news:

Neymar is most often fouled in the top 5 leagues since the start of the season. Mane - in the top ten
Mbappe is wary of extending his contract with PSG without being able to leave the club
Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool
Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk