Moldova

Imagini cu avionul care ar putea duce oameni în spațiu pentru noul tip de turism

Avionul viitorului se numește Skylon și are un motor care îl poate duce în atmosfera Pământului în numai 15 minute. Odată ajuns acolo, trece în modul rachetă pentru a rămâne în orbită, potrivit Reaction Engines Limited (REL). REL crede astfel că poate întrece NASA.

Obiectivul mai mare pentru REL e să vândă avionul pentru turism. Astfel, ar fi o revoluție în acest domeniu. Oamenii ar putea ajunge pe orbită la o viteză de cinci ori mai mare decât a sunetului. Avionul ar putea intra în funcțiune din 2025.

Bugetul totual ajunge undeva la 140 de milioane de dolari pentru teste și dezvoltare. Dacă trece cu bine de testele terestre care vor începe în 2020, ar putea avea primul zbor în 2025, scrie realitatea.net

Un motor special pentru avionul viitorului

REL dezvoltă motorul Sabre, care va atinge de cinci ori viteza sunetului, de 1,9 kilometri pe secundă, înainte de a trece la modul rachetă pentru restul călătoriei. Configurațiile de zbor pentru rachetă vor permite aeronavei să ajungă la viteze de 8,5 kilometri pe secundă.

Motorul va funcționa prin arderea aerului atmosferic în niște camere de combustie. Acest proces care va genera căldură și va alimenta astfel motorul. Astfel, nu va mai fi nevoie de oxigen lichid și de hidrogen lichid pentru alimentare, așa cum au nevoie aeronavele în prezent.

Cursa pentru turismul spațial e în plină desfășurare, astfel că proiecte de acest tip sunt lăudabile. Dintre miliardari, Jeff Bezos e cel mai determinat să facă asta. El are la îndemână miliardele de la Amazon. Apoi, mai este Richard Branson, dar nici Elon Musk de la Tesla n-ar spune pas. Cursa va fi cu adevărat interesant și vor apărea tot felul de avioane mai bune pentru turiștii cu dare de mână.

Football news:

Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected
Jurgen Klopp: Liverpool need three points, not a record. You can't break a record if you think about it all the time
Klopp on 2-0 with Aston Villa: Liverpool are successful because they win difficult matches
Mane on 2-0 with Aston Villa: Liverpool deserved 3 points, but you can't expect 4-5 goals against a good opponent
Salah scored 100 (73+27) points in 116 games in the Premier League. Only Shearer reached this mark faster