Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Imagini VIDEO de la perchezițiile desfășurate la insul care ar fi făcut propagandă în favoarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina: „Ador luptele cu cuțite”. Despre cine ar fi vorba

Insul dus astăzi la audieri pentru că răspândea sistematic, pe rețelele de socializare, elemente propagandistice care justificau agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, utilizarea cărora sunt interzise legal pe teritoriul Republicii Moldova, plasând, totodată, informații și discursuri publice ce incitau la ură și război, este jurnalistul Nikolai Kostîrkin.

Anunțul a fost făcut de portalul gagauzinfo.md din UTA Găgăuzia, unde Kostîrkin activează ca redactor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a făcut publice câteva imagini de la perchezițiile desfășurate în dimineața zilei de astăzi acasă la Kostîrkin și de la transportarea acestuia la audieri.

CITIȚI și AUDIO // Planul pus la cale de bărbatul adus la PCCOCS pentru ca „operațiunea specială” a rușilor să fie „efectivă” și în R. Moldova: „Ce, moldoveni căcăcioși, nici nu vă puteți apăra... Cui îi trebuiți voi?”

Din imagini se vede că jurnalistul ținea acasă abțibilduri cu steagul Rusiei, precum și mai multe cuțite. „Ador luptele cu cuțite”, le-a spus el procurorilor.

Dacă va fi găsit vinovat pentru infracțiunile imputate de procurori, jurnalistul riscă o amendă de până la 75 000 de lei, până la 240 de ore de muncă în folosul comunității sau închisoare de până la șase ani.

Menționăm că, la scurt timp după efectuarea perchezițiilor, Procuratura Generală a publicat pe Facebook o înregistrare audio în care bărbatul dădea indicații în limba rusă, pentru a contribui la o „operațiune specială efectivă” a rușilor în R. Moldova. Ulterior, mesajul respectiv a fost șters.

Ziarul NAȚIONAL a descifrat înregistrarea audio înainte de a dispărea de pe pagina de Facebook a Procuraturii Generale: „Varianta 1: Ai noștri (rușii - n.r.) vor veni. Și când vor veni, vor spune: Ce, moldoveni căcăcioși, nici nu vă puteți apăra, nici susține punctele voastre de vedere... Dacă sunteți așa de proruși, de ce nu v-ați împotrivit nimănui? De ce veniți acum cu pâine și sare? Cui îi trebuiți voi? Al doilea moment: Eu doar nu fac acest lucru așa, pur și simplu. Voi răspândi (aceste idei - n.r.) pe canalele de Telegram și mijloace mass-media. Voi încălzi (pregăti - n.r.) situația pentru ca să citească în Rusia, pentru ca în Rusia să se știe. În așa fel îmi voi aduce contribuția, așa cum îndrăznesc să cred, dar și a altora ca mine, pentru ca în eșaloanele de sus ale conducerii ruse să înceapă încetișor ceea ce se numește a dărâma unele capete și a pune în locul lor altele, pentru ca operațiunea lor specială să fie efectivă”.