Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Încă o MOȚIUNE de la socialiști: Capul cărui ministru din Guvernul Gavrilița îl cer

Fracțiunea Blocului comuniștilor și socialiștilor (BCS) a înaintat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Această moțiune vine la o săptămână după ce opoziția a depus o altă moțiune simplă, atunci împotriva activității Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Deputatul socialist Petru Burduja l-a învinuit pe ministrul Budianschi de faptul că a crescut rata inflației până la 27,07%, „cea mai înaltă în Europa și din regiune”.

„La momentul investirii în funcție a actualului ministru al Finanțelor, rata inflației era 4,64%. Concomitent, rata de bază, aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt, inclusiv rata dobânzii la creditele pentru agenții economici și persoanele fizice, a înregistrat o ascensiune de la 3,65 puncte stabilită la 30 iulie 2021 până la 18,50 puncte la momentul actual. În tot acest timp, Ministerul Finanțelor nu a intervenit cu politici de gestionare a crizei, iar astăzi ne pomenim cu scumpiri-record”, a spus Burduja.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă va fi supusă dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii. Dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.