Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kremlinul a vorbit despre soarta limbii ucrainene în Donbass

Soarta limbii ucrainene ca limbă de stat pe teritoriile republicilor Donbass va fi decisă de localnici. Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează RIA Novosti.

Peskov a menționat că în Rusia există o singură limbă de stat, dar acele zone din Donbass care au intrat sub controlul Rusiei nu fac parte din ea. Statutul limbii de stat va fi determinat de locuitorii acestor teritorii, subliniază Kremlinul. "Repetăm încă o dată - totul va depinde doar de alegerea oamenilor", a asigurat Peskov.

Șeful delegației ucrainene la discuțiile cu Rusia, David Arahamia, a declarat că motivul pauzei în negocierile dintre Rusia și Ucraina este situația tensionată din Donbass. Arahamia a menționat că, în timp ce Rusia preia controlul asupra localităților, Ucraina face "un pas înainte - doi înapoi" în negocieri.

Pe 7 iunie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că teritoriul Republicii Populare Lugansk (RPC) a fost eliberat în proporție de 97% de către trupele rusești. El a precizat că trupele rusești au preluat controlul asupra zonelor rezidențiale din Severodonețk din LPR.