Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kremlinul realizează că PIERDE controlul asupra R. Moldova și vrea să o ÎNGENUNCHEZE definitiv. O „CATASTROFĂ” social-economică, dar și UNIREA R. Moldova cu România, anunțate din AREST de către Dodon

Fostul lider al socialiștilor, Igor Dodon, anunță o adevărată catastrofă în R. Moldova, în contextul în care prețul la gazele naturale poate să ajungă la 30 de lei în toamna aceasta, iar la benzină – 40 de lei. De vină pentru toate acestea ar fi guvernarea proeuropeană, susține învinuitul Dodon din arest la domiciliu.

Potrivit lui, vara aceasta va fi decisivă pentru modul în care Moldova va supraviețui sezonului de iarnă.

„Țara se află într-un declin catastrofal, iar securitatea socială, economică și energetică sunt grav amenințate. Prețurile la gaz au crescut și mai tare decât anul trecut. În același timp, cresc încontinuu și prețurile la carburanți. S-a mărit și prețul la electricitate. Totul se scumpește, absolut totul: de la materialele de construcție la medicamente, de la produsele lactate la cele de igienă pentru copii. În plus, ne așteaptă și o criză alimentară de proporții”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook, fără a pomeni că totul se întâmplă din cauza războiul început de Vladimir Putin în Ucraina.

„Mesagerul” Kremlinului a dezvăluit că prețul la gazele livrate de „Gazprom” în R. Moldova ar putea ajunge la 30 de lei, dacă actuala nu va merge în plin război să se înțeleagă cu Vladimir Putin.

„Este evident că pe zi ce trece situația va fi și mai dramatică - în toamnă ne putem pomeni cu tarife de 30 de lei la gaz, peste 4 lei la energie electrică, peste 40 de lei litru de benzina și creșterea în lanț a prețurilor la toate produsele alimentare, iar deficitul bugetar catastrofal, care va fi și el în creștere, va crea deficiențe la onorarea obligațiunilor curente de achitare a salariilor și pensiilor”, spune Dodon.

La fel ca și în alte rânduri, fostul lider al socialiștilor sperie moldovenii cu NATO și armele care ar putea fi livrate pentru apărarea R. Moldova.

„Pe fundalul acestor crize economice și energetice, din care guvernul PAS nu poate ieși, din cauza incompetenței sale, noi suntem anunțați că în Moldova vor fi aduse arme letale și posibil și trupe străine. Adică, la iarnă vom sta în sărăcie și frig, dar cu tunuri și rachete. Se vede foarte clar că Maia Sandu și stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenționată a situației, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune. De fapt, toate aceste procese de înarmare și această isterie antirusească se face în mod special, pentru a justifica prezența unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul R. Moldova”, a adăugat Dodon, care uită că pe teritoriul republicii noastre staționează de zeci de ani trupele rusești de ocupație.

Fostul președinte afirmă că s-ar pregăti „o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate”.

„Se pregătește o Unire tehnică, politico-militară, pe care ulterior vor încerca să o formalizeze și legalizeze juridic de Parlamentul majoritar PAS și de Curtea Constituțională capturată, sub „protecția” trupelor străine prezente aici, așa cum a mai fost în istoria poporului nostru la începutul secolului trecut. Uneori mă întreb dacă actualii guvernanți înțeleg toate aceste riscuri, oare ei înțeleg că pot fi ultimii conducători ai R. Moldova și că sunt utilizați drept marionete în planurile și strategiile scrise undeva în cancelariile occidentale. Pentru a pregăti Unirea tehnică, era necesar ca R. Moldova să își demonstreze incapacitatea sa ca stat care își poate asigura securitatea economică, energetică și teritorială”, a adăugat socialistul.

În acest sens, sursa citată cheamă moldovenii să se unească în jurul său. „Eu fac un îndemn către toate forțele politice de opoziție indiferent de orientările lor ideologice si geopolitice să discute cu cetățenii, să le explice pericolele care s-au abătut asupra noastră și cum Maia Sandu și PAS au trădat interesele naționale ale poporului. Eu consider că fiecare partid patriotic trebuie să își mobilizeze moral susținătorii și să fim gata să ieșim oricând, separat sau împreună, pentru a ne apăra statalitatea și neutralitatea, dar și pacea pentru copiii noștri. Doar prin mobilizare vom putea salva întreaga societate de sărăcie, de frig și de mizerie”, a spus acesta.