Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lacul de nuferi de lîngă Călărași este deschis pentru vizitatori. Care este programul de lucru și prețul

Una dintre locațiile unde poți admira florile de nufăr se află la o distanță de trei kilometri de orașul Călărași. În acest sezon, proiectul împlinește trei ani de activitate, iar vizitatorii pot veni la lac începînd cu ziua de marți și pînă duminică.

Vizitatorii sînt așteptați între orele 10.00 și 19.00. În acest interval de timp, proprietarii lacului prestează următoarele tipuri de servicii:

  1. primirea și ghidarea vizitatorilor dornici de a afla mai multe despre cultivarea și semnificația nuferilor în diferite culturi și la diferite popoare - taxa de vizită este de 50 de lei adulți și de 25 de lei pentru copii;
  2. excursie ghidată cu barca pe lacul cu nuferi (cu programare din timp) – 100 de lei o călătorie pentru două persoane;
  3. sesiune foto – 600 de lei ora. La același preț se acceptă logodne, înregistrări de căsătorii cu aranjamente și design personal;
  4. vînzarea cărților cu tematică specifică locului și activității;
  5. realizarea suvenirelor (flori de lotus din sticlă, din plastic etc.);
  6. vînzarea florilor de nufăr (un nufăr – 100 de lei), dar în special a compozițiilor florale din nuferi vii în bol de sticlă. Prețul variază în funcție de numărul florilor și vaza aleasă;
  7. realizarea băuturilor răcoritoare începînd cu 1 iunie;
  8. picnic cu consum personal inteligent;
  9. camping asigurat cu curent electric și apă (familii, cupluri cu corturile proprii pe noapte și programare din timp, cărora, după caz, li se poate permite grătar și pescuitul în a doua parte a lacului) – 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii;
  10. pentru grupuri de copii, la dorință, se organizează masterclass: împăturirea florilor de lotus din hîrtie – origami (gratuit, inclusiv toate materialele), în colaborare cu proiectul Petalele Păcii.

Pe teritoriul lacului se permite fotografierea cu telefonul și aparatul foto care nu intră în categoria serviciilor foto profesioniste.


Cum ajungeți la locația „Nuferi pe lac”?

Lacul se aflăla trei kilometri de la ieșirea din Călărași spre Ungheni. Pe partea stîngă, vei vedea o săgeată pe care scrie „Nuferi pe Lac”. Lacul se află aproape de traseul Chișinău-Iași, doar că trebuie să treci pe sub calea ferată ca să ajungi la el.

Conform estimărilor făcute de Google Maps, drumul pînă la destinație va constitui aproximativ o oră.

Mai jos, anexăm o hartă care ar putea să te ajute.

Dacă aveți întrebări suplimentare, puteți contacta organizatorii pe această pagină de Facebook sau la acest număr de telefon: 069543003.