Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

LISTĂ // Câștigătorii concursului „Pedagogul Anului”, premiați în ajunul Zilei Profesorului: În ce instituții de învățământ activează cei nouă profesori, învățători și educatori

Câștigătorii din acest an ai Concursului republican „Pedagogul Anului” au fost premiați astăzi în cadrul unei ceremonii festive organizate de către Ministerul Educației și Cercetării la „Arena Chișinău”, cu participarea a mii de angajați din sistemul de învățământ.

Pedagogii care s-au clasat pe locul I au fost premiați cu câte 50 000 de lei și li s-a conferit titlul de „Pedagogul anului”. Cei de pe locul II au obținut câte 25 000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar cei de pe locul III - câte 15 000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării.

Premiile au fost îmnânate de către președinta Maia Sandu celor trei profesori, trei învățători și trei educatori, mulțumind tuturor cadrelor didactice că nu educă doar discipoli, ci oameni în primul rând. Potrivit șefei statului, calitatea vieții în deceniile următoare, a sistemului medical și a tuturor serviciilor statului depind de calitatea educației pe care o oferim azi.


Profesorul anului:

Locul I - Pavel Polișciuc, profesor de Literatura universală, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din mun. Bălți;

Locul II - Rodica Jăpălău, profesoară de Limba și literatura română, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din mun. Chișinău;

Locul III - Lilia Gânu, profesoară de geografie, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din mun. Hâncești.


Învățătorul anului:

Locul I - Valentina Iazinschi, Liceul Teoretic „Petru Rareș” din mun. Soroca;

Locul II - Diana Castraveț, Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din mun. Ialoveni;

Locul III - Aurel Leșcic, Școala Primară „Spiridon Vangheli” nr. 21 din mun. Bălți.


Educatorul anului:

Locul I - Dorina Tronciu, Instituția de Educație Timpurie „Poienița” din s. Malcoci, raionul Ialoveni;

Locul II - Mariana Popa, Instituția de Educație Timpurie nr. 6 „Mărțișor” din or. Sângerei;

Locul III - Elena Melnic, Instituția de Educație Timpurie nr. 197 din mun. Chișinău.

„Sunt foarte multe lucruri frumoase care se întâmplă în educația din Republica Moldova datorită unor oameni minunați care se dedică în totalitate profesiei. Astăzi îi celebrăm pe unii dintre ei, dar asta nu este suficient. Trebuie să ne învățăm să apreciem lucrurile bune, să ne mândrim cu ele, să vorbim despre ele și să-i apreciem pe cei care au rezultate și muncesc. Asta nu înseamnă să ascundem problemele care există - asta înseamnă să învățăm să apreciem public oamenii de valoare și să asigurăm schimbarea nu doar prin critică, dar și prin evocarea modelelor de urmat”, a declarat la eveniment ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

La ediția din anul curent a Concursului „Pedagogul Anului” au participat 55 de cadre didactice din diferite instituții de învățământ din R. Moldova.