Moldova

Ministrul Apărării este la o unitate militară de la Bălți, unde peste 20 de militari sunt infectați cu COVID – 19. Pînzari a oferit DETALII despre cei 75 de militari trimiși de Dodon să defileze la parada de la Moscova

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu va veni astăzi în Parlament pentru a explica deputaților de ce 75 de militari ai R. Moldova au fost trimiși să defileze la parada de la Moscova, deoarece se află la o unitate militară de la Bălți, acolo unde au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 20 de soldați.

Într-o intervenție video de la Bălți, Alexandru Pînzari a dat asigurări că va veni în Parlament să prezinte informațiile solicitate de deputați.

Citește și: Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi

„Astăzi am fost invitat de către un grup de deputați. Când am aflat de acest lucru, mă aflam în drum spre unitatea militară din Bălți, pentru că aici avem înregistrate peste 20 de cazuri de COVID – 19. Tot astăzi, în prima jumătate a zilei, am fost la Spitalul Militar al Ministerului Apărării, unde sunt internați militarii cu COVID – 19. Am venit la Bălți pentru a afla din ce cauză s-au produs aceste infectări”, a precizat Pînzari.

Citește și: FOTO // Cine sunt cei DOI deputați de la PD, care au votat astăzi, alături de OPOZIȚIE, pentru audierea ministrului Apărării. Spicherul Greceanîi s-a PIERDUT când au fost numărate voturile

De asemenea, ministrul s-a referit și la starea de sănătate a celor 75 de militari trimiși de președintele Igor Dodon să defileze la parada de la Moscova.

„Toți cei 75 de militari care se află la Moscova sunt sănătoși. De trei ori pe zi vorbesc cu superiorul lor, iar dânsul îmi raportează tot. Astfel, militarii noștri sunt testați zilnic la COVID – 19, de trei ori pe zi le este măsurată temperatura. Aceștia au fost cazați într-o cazarmă unde stau câte doi în cameră. Eu respect foarte mult decizia deputaților și mă voi conforma. Sunt deschis în fața tuturor cetățenilor, pentru a răspunde la orice subiect legat de Ministerul Apărării”, a conchis Alexandru Pînzari.

De menționat că 51 de deputați, înclusiv din majoritatea parlamentară PSRM – PD, l-au invitat astăzi în Parlament pe ministrul Pînzari, pentru ca să ofere explicații de ce au fost trimiși cei 75 de militari ai Armatei Naționale la parada de la Moscova, în condițiile în care Federația Rusă este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu COVID-19.

Football news:

Giroud has scored 6 goals in his last 10 Premier League games – the same number as in 51 games before
Liverpool leads its graduates through life. You'll Never Walk Alone in action
Ararat-Armenia won the Armenian championship for the second season in a row
Barcelona is ready to let Umtiti go. Lazio, Napoli, Roma and Torino are Interested in him
Dembele returned to training on the basis of Barcelona. He hasn't played since November
Milan will buy out Kjaer for 3.5 million euros
22 thousand tests before each match – so Union wants to return a full stadium. One game will cost more than a million euros