Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NATO va organiza exerciții militare în Turcia

Pe fondul dezacordurilor privind primirea Suediei și Finlandei în NATO, Alianța Nord-Atlantică va organiza în Turcia exercițiile militare Ramstein Dust II-2022 (RADU II-22), care sînt programate în perioada 20-28 iunie.

Despre acest lucru a anunțat Noi.md cu referire la RBC-Ucraina.

Exercițiile vor avea loc la baza militară din orașul Konya.

Ministerul turc al Apărării a precizat că exercițiile sînt planificate să se desfășoare împreună cu manevrele International Anatolian Eagle-2022.

Anterior a devenit cunoscut faptul că Suedia și Finlanda nu vor reuși să adere la NATO în timpul summitului din iunie de la Madrid.


Turcia acuză aceste țări că sprijină terorismul și se știe că părțile nu au ajuns încă la un compromis cu privire la problema aderării țărilor scandinave la NATO.

Reamintim că în Marea Baltică au început exercițiile navale de două săptămîni NATO BALTOPS-22 cu participarea Finlandei și Suediei, care și-au anunțat intenția de a adera la Alianță. La aceste exerciții vor participa 45 de nave, 75 de aeronave și peste 7 mii de marinari, piloți și infanteriști marini din 16 țări, inclusiv Finlanda și Suedia.